El Peralada-Girona B ha aconseguit, aquest diumenge, la salvació matemàtica a Segona Divisió B en l'any del seu debut i amb una jornada d'antelació. Els empordanesos han firmat l'objectiu sense la necessitat de jugar al camp del Vila-real B, aquesta tarda, gràcies a la carambola dels rivals. La derrota del Llagostera davant l'Ontinyent (1-2), ahir dissabte, i la de l'Atlètic Balears en el camp del Cornellà (1-0), aquest migdia, han facilitat les coses pels de Narcís Pelach Chicho, 11ns, que com a màxim necessitaven dos punts en dues jornades i al final no n'han hagut de sumar cap més.

Els verd-i-blancs, tot i haver aconseguit la fita feia unes hores, no s'han arronsat en el camp del Vila-real B, segon classificat, i l'han golejat en un espectacular partit (0-3), tot demostrant que l'anterior derrota amb l'Ebro (1-2) va ser un accident. Després que Sergi Álamo avisés amb un xut de falta a la creueta a la primera part, els peraladencs han foradat la porteria rival a la represa mitjançant Kevin Soni (62') i un doblet del juvenil Pedro Porro (71' i 90'), que acabava d'entrar, amb un golàs inclòs des del mig del camp.

El Peralada-Girona B va començar la nova aventura a Segona B amb Arnau Sala i Xavi Punsí, a finals d'any estava en zona de descens, a dos punts de la salvació, i la marxa del tècnic de Sant Fruitós de Bages a la Xina va obrir les portes a Narcís Pelach Chicho. L'aleshores entrenador del Figueres va arribar al costat de tres futbolistes al gener (Marc Vito, Santi Bueno i Manel Martínez) i els peraladencs van reaccionar, convertint-se en un dels millors equips de la segona volta -només dues derrotes- i segellant la salvació a la penúltima jornada.

D'aquesta manera, l'últim partit de lliga, el diumenge que ve (18 h) davant el Formentera, serà intranscendent pels peraladencs, però no pels balears, que es troben en descens i encara tenen opcions de permanència.