L'Hoquei Lloret està d'enhorabona. Després de perdre la categoria d'OK Lliga la temporada passada, de manera cruel, després d'estar en descens només uns minuts a l'últim partit i que van resultar ser definitius, el conjunt lloretenc va aconseguir comprar la plaça que deixa vacant el Cerceda gallec i aquesta temporada jugarà a la màxima divisió d'hoquei.

Això arriba després de la decisió del conjunt gallec de renunciar a la categoria. Lhoquei, encara que es tracti de l'OK Lliga, no genera sovint els diners necessaris perquè un equip es mantingui a l'elit i ha estat el cas del CP Cerceda. Per problemes econòmics, el conjunt blanc i vermell ha decidit renunciar a la categoria. L'equip de Galicia ha estat durant sis temporades a la màxima categoria i va anunciar el seu descens a través d'un comunicat.

Tot això ha beneficiat al Lloret. El club selvatà, que ja tenia planificada la temporada per jugar a la Primera Divisió Estatal, ha vist com la decisió del Cerceda els ha permès recuperar la plaça que esportivament van perdre la temporada passada. Això sí, comprant els drets federatius. El club ha pagat una quantitat de diners al Cerceda, club que tenia altres alternatives, altres clubs interessats en aquesta plaça, però finalment la oferta del Lloret va ser l'escollida pels gallecs. El club lloretenc ha pogut contrarestar aquesta despesa amb altres partides, com la subvenció de la Diputació de Girona, i no posa en risc l'economia del club.

Amb l'Hoquei Lloret a OK Lliga, seran dos els representants gironins a la màxima categoria, ja que hi debutarà el Girona. A Primera Estatal, seran tres els representants: el GEiEG, el Palafrugell i el SHUM.

El GEiEG puja a Primera

La plaça que ha deixat el Lloret, en aquest cas a Primera Estatal, l'ha comprat el GEiEG. Les bones relacions del CH Lloret i el GEiEG han facilitat l´acord que farà que l'equip grupista, que la temporada passada va quedar segon de la Nacional Catalana, torni a categories estatals de l´hoquei patins.