E

l 9 de novembre de 1990, ara fa una mica més de vint-i-cinc anys, dos milers d'espectadors van veure al vell de Palau Sacosta com el Valvi Girona que entrenava Alfred Julbe guanyava clarament el Puleva Granada (92-71) amb Dusko Ivanovic (40 punts), Juan Rosa (19) i George Johnson de màxims anotadors. Al costat d'Ivanovic i Johnson, un altre gran veterà d'aquell equip, el també exbase del Barça i actual tècnic de l'Osca de LEB Or, Quim Costa, va brillar amb llum pròpia. No pels punts que va fer, 3, sinó per les extraordinàries divuit assistències que expliquen en bona part la gran anotació d'Ivanovic (ara entrenador del Khimki rus).

Divuit assistències que han estat el rècord històric de l'ACB fins que dimecres al vespre, en la clara victòria del Madrid contra el Fuenlabrada (129-121), Sergio Rodríguez va ser el gran protagonista en el festival de joc ofensiu blanc repartint dinou de les 35 assistències, també rècord històric com a equip, va establir un nou rècord més de dues dècades i mitja després. Contra el Fuenlabrada, Sergio Rodríguez va superar primer el rècord d'assistències del Madrid a la Lliga, que tenia curiosament el seu actual entrenador i també exbase del CB Girona Pablo Laso amb quinze, i després encara va donar quatre passades més de bàsquet per establir aquest registre de dinou assistències que sembla complicat de superar.

En aquell Valvi també hi jugaven entre d'altres el «matraco» Margall o l'ara desaparegut Matt White, a més de joves com Jordi Puig o Joan Colomé, però una hèrnia discal va deixar Ivanovic molts mesos fora de les pistes i l'equip gironí quedaria eliminat a la primera ronda del play-off a mans d'un Atlètic de Madrid que liderava un altre devorador de rècords estadístics, en el seu cas de punts, com era Walter Berry.