El Reial Madrid va accedir ahir als quarts de final de la Lliga de Campions, després de repetir el resultat de l'anada davant el Roma (2-0), amb gols al contraatac de Cristiano Ronaldo i James Rodríguez en un duel en què va concedir massa oportunitats que va contrarestar un gran Keylor Navas.

El Madrid no va donar per sentenciada l'eliminatòria pels dos gols d'avantatge del Olímpic i la incertesa duraria fins que marquessin un gol. El contraatac apareixia com la millor opció davant un Roma bolcat d'inici, amb un punyal com Salah impossible de ?frenar per Marcelo. Spalleti apostava per un jugador que no havia estat de la seva confiança, Dzeko, que ?fixava els centrals blancs i oferia ?rematada a les centrades des dels costats. En les seves botes va estar la resurrecció de l'eliminatòria al quart d'hora. Salah va marxar de tots explotant la seva velocitat. Ramos i Modric no el van atrapar i el seu centre al punta bosnià va acabar en un xut desviat, sol davant Keylor. La manca de ?confiança del golejador que no juga.

Amb Cristiano Ronaldo de nou i Bale generant desequilibri en l'esquerra, finalment en la seva veritable posició, els intents blancs van arribar en accions del portuguès. Va demanar mà de Manolas dins l'àrea, que ho va ser però involuntària, Marcelo va donar frescor però va disparar al lateral de la xarxa, i Kroos i Modric, més alliberats amb l'esquena coberta, van provar la seguretat de Szcsesny. La igualtat marcava el duel fins que apareixia Salah. Una altra gran jugada no es va concloure de manera encertada, amb Perotti només per marcar, i va perdonar un mà a mà amb Keylor que hauria instal·lat el nerviosisme al coliseu madridista.

Davant la falta de gol l'afició va demanar més a James. Camina el colombià tan sobrat de voluntat com mancat d'encert. Sempre pren un segon tard les seves decisions, sense espurna. Els xiulets van ser un avís i va despertar. A la segona meitat es va buidar per canviar-los per aplaudiments. Va començar amb unes tisores que va treure amb brillantor Szcsesny. Va morir el Roma per la seva falta d'encert rematador. Salah, completament sol, xutava fora amb tot de cara per marcar. El duel passava a ser de porters quan Keylor Navas mantenia el Reial Madrid amb dues parades.

Salvador. Zidane va moure la banqueta. Lucas Vázquez al camp per Bale, que s'acaba de recuperar. La resposta del jugador del planter, en estat de gràcia, no va poder ser més ràpida. Va encarar des de la dreta i va treure una bona centrada perquè Cristiano, avançant-se al marcatge del central, marqués el 1-0 als 64 minuts.

Ni un miracle salvaria ja el conjunt italià, que en bolcar va deixar espais i el Reial Madrid és expert en aprofitar-los. Els contraatacs van ser letals. James es va buidar en un i va trobar l'assistència de Cristiano per signar el definitiu 2-0. Cristiano encara va tenir una altra oportunitat, però va acariciar el pal després d'una altra exhibició de velocitat i Keylor va tirar el teló amb una altra gran aturada a un xut ajustat a un pal. Els homes de Zinedine Zidane s'agafen a la Lliga de Campions, la seva taula de salvació.