Als 33 anys Jordi Alforcea ha fitxat aquesta temporada per la Jonquera, equip de Primera Catalana. El defensa figuerenc, un dels ­fut­bolistes que ho deixa tot en el terreny de joc, compta amb una àmplia experiència a la demarcació després del seu pas pel Peralada, Figueres i l’Escala, entre d’altres.

Quin la Jonquera veurem aquesta temporada?

S’ha fet un equip per no tenir problemes per salvar la categoria. Si a la segona volta veiem que tenim opcions a dalt farem un esforç. Hem començat un pèl justos, la plantilla té molts jugadors nous i ens hem d’adaptar al nou sistema.

A la plantilla hi ha una quinzena de jugadors amb passat a Tercera Divisió, per inexperiència no serà.

A Primera Catalana no en pots fer cas perquè l’any passat la Jonquera tenia molts jugadors de Tercera Divisió i van patir. El que tenim és un equip molt compensat, amb jugadors joves i veterans que han jugat més amunt, però també en categories més baixes. S’ha fet un bon grup.

En el darrer partit a casa van perdre 3-5 contra l’Avià després d’anar al descans 1-5. Què va passar?

Mai a la meva carrera he viscut una primera part com aquella. Vam començar guanyant, després els seus dos primers gols van ser amb una mica de sort, anímicament ens va fer mal i seguidament ens vam marcar dos autogols. Tot i que a la segona part vam rectificar ja era massa tard; aquest dia ens va quedar clar el que es va fer malament.

Després de coincidir amb Axel Vizuete com a company a Peralada, se li fa estrany tenir-lo ara de tècnic a la Jonquera?

Sí, el vaig tenir com a company i la relació era molt bona. Ara, canvien els papers, tots sabem diferenciar la feina i l’amistat, però ens seguim portant molt bé.

Ha fitxat per la Jonquera després d’ascendir a Tercera Divisió els dar­rers anys amb Peralada i Figueres.

Estic content d’haver aconseguit força ascensos en els últims cinc-sis anys. He gaudit molt i amb l’edat que tinc si no compten amb tu ho has d’assumir. A Peralada, en Nacho Castro em va saber portar molt bé, psicològicament és de 10 i em sabia treure el màxim.

Quanta corda li queda?

Em noto bé, m’he cuidat molt. Per la meva part tinc ganes de seguir, també és important que l’entrenador et sàpiga portar. A mi no em poden exigir com si tingués 20 anys i ara potser necessito un dia més per recuperar-me després dels partits. En Nacho (Castro) em collava i em cuidava i l’Axel (Vizuete) segueix els mateixos passos.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.