No suposa cap revelació dir que el Llagostera té menys massa social que el Girona. Uns tenen mig miler de socis i els altres superen els 6.500 abonats. Uns són el club del poble més petit que ha aconse?guit l'ascens a Segona Divisió A en tota la història i els altres són l'equip de la capital d'una província que ja fa sis temporades consecutives que gaudeix del futbol professional. El flamant ascens dels blaugranes els ha situat a la mateixa categoria dels blanc-i-vermells. Les característiques del Municipal de Llagostera (gespa artificial, poc aforament i equipaments insuficients) no són aptes per a la segona màxima categoria del futbol estatal. Això provoca que el Llagostera es vegi obligat a fer trasllat i convertir Montilivi en casa seva. Ara jugarà els seus partits com a local en un camp adaptat a Segona A, amb torns a les portes, accessos suficients, càmeres de seguretat i altres equipaments que l'estadi gironí ha anat adquirint els últims anys. Els dubtes són com es gestionaran els entrenaments, els vestidors (se n'hauria de fer un) i quina serà la resistència de la gespa. No obstant, una de les coses que queden clares és que, en un principi, l'aforament de Montilivi se li fa gros a una entitat modesta com la del Llagostera.

Si el Girona ja té problemes per omplir els 9.000 seients de les graderies i fer que l'estadi presenti una bona imatge, més difícil ho tindria un equip amb menys massa social com el Llagostera. És per això que l'entitat presidida per Isabel Tarragó es plantejaria iniciar la seva trajectòria a Montilivi obrint només una part de l'estadi. La intenció més lògica seria obrir la zona de tribuna, però també s'hi podrien afegir els dos gols o bé el lateral de preferent. Cal saber també quin serà el cost dels abonaments del Llagostera. Seran independents dels del Girona, que ja està en campanya de captació de socis.

Una mitjana pobra

La mitjana de públic a Montilivi la temporada passada va ser de 4.813 aficionats. La millor entrada no va arribar fins a l'última jornada contra el Deportivo (8.846 persones), quan tot estava per decidir i ja s'havien fet diverses promocions. En altres cursos s'havien repartit entrades a tort i a dret. Els aficionats del futbol de les comarques gironines tenen per a la temporada vinent un al·licient més per gaudir del seu esport preferit: cada cap de setmana hi haurà futbol professional a Montilivi. El que està per veure és quina serà la capacitat del Llagostera per engrescar l'afició de la província. En els últims i decisius partits de promoció d'ascens el Municipal va fregar el ple amb més de dos milers d'aficionats. A principi de temporada, però, no hi havia més de 500 persones.