Tots els integrants de la plantilla del Palamós que sortien del vestidor del Municipal de Manlleu tenien ben apreses les paraules del seu entrenador Eduardo Vílchez. Els palamosins havien empatat a zero en un escenari molt complicat i el tècnic alertava que el punt sumat serà valuós si aquest diumenge superen un rival directe com és el Castelldefels. Si es dóna aquesta circumstància provocaria un empat a 27 amb els barcelonins. "Hem de ser conscients que aquest diumenge ens hi juguem mitja lliga", va dir Vílchez.

Tots, sense excepció, destacaven la importància de la primera de les onze finals que resten per intentar salvar la categoria. "El punt de Manlleu el farem bo si guanyem el Castelldefels", deia Iván Díaz. El capità Chicho afirmava que "ara hem de fer bo el punt davant un rival directe". El defensa afegia que "tenim onze finals i molta confiança, estem en una bona dinàmica i crec que si guanyem sis partits el Palamós estarà la temporada que ve a Tercera Divisió". Ritxi Mercader també copiava el discurs dels seus companys dient que "un punt al camp del quart classificat l'hem de considerar com a bo, però el primer que ens ha dit el míster és que el partit de diumenge val mitja Lliga". De la seva banda, Martí Bartrina s'expressava en termes similars: "el partit de diumenge és un partit de quatre punts perquè si guanyem ens enduem l'average".

El Palamós ocupa zona de descens (18è amb 24 punts), té la salvació a un i a tres el proper rival, el Castelldefels (15è amb 27 punts). A tres punts també s'hi troba el Muntanyesa (16è) i a un hi ha el Júpiter (17è amb 25).