Reus és l'escenari aquest cap de setmana del Campionat d'Espanya de patinatge en la modalitat de Grups de Xou. Sis clubs gironins hi competiran amb l'aspiració d'un bon resultat que els obri les portes de l'Europeu. Com és habitual, el CPA Olot, en grups grans, i el PA Blanes Fundació, en els petits, surten entre els grans favorits a la victòria.

Demà serà el torn dels grups grans. A les 9 del matí s'han programat les jornades d'entrenaments i a la tarda, després de l'acte d'obertura (18.30), arrencarà la competició (19.00). Les previsions apunten que el nom dels guanyadors es conegui a quarts de deu del vespre i que, tot seguit, es faci l'entrega de premis. Diumenge serà el torn dels grups petits, a partir d'1/4 de 6 de la tarda. La clausura es farà a quarts de nou del vespre.

En la categoria de grups grans els clubs gironins que hi prendran part seran el GEiEG ("Lluita"); el CPA Olot ("Res és impossible"); CEPA Girona ("Ni tu, ni jo") i CP Bescanó ("No et rendeixis"); En total s'han inscrit disset coreografies al Campionat, onze de les quals pertanyen a entitats catalanes i la resta procedeixen de clubs de Galicia, València, i les Balears.

La competició de Grups petits prevista per diumenge inclou un total de 21 coreografies, dues de les quals seran gironines, les del PA Blanes Fundació ("Fes-me riure!") i la del CP Celrà ("Engaviats"). Catalunya també té la majoria de representació, tot i que al seu costat hi competiran clubs d'Aragó, Balears, Astúries, Madrid, Galícia i Múrcia.

L'Olot i el Blanes arriben al Campionat d'Espanya com a campions de Girona i de Catalunya i surten entre els favorits per sumar un nou títol al seu palmarès.