Cesc Fàbregas va assegurar ahir que el Barcelona ha demostrat els últims anys que "creix" davant partits com el de dimarts que ve contra el Milan, on hauran de remuntar un 2-0 en contra en un partit en què hauran de posar "més cap que cor". "Em baso en els moments importants dels últims anys. L'afició sempre hi ha estat i això és el que ens motiva i ens dóna confiança per creure que ho podem fer. Hem jugat finals de Mundial, d'Eurocopa, de Lliga de Campions, estem molt capacitats per jugar a aquest alt nivell", va afirmar el jugador català.

En una roda de premsa abans de l'entrenament, Cesc va recalcar que "aquests jugadors i aquesta afició, davant partits com el del dimarts, creixen". "Tant és qui hi hagi o com estigui", va apuntar el migcampista. "Com va dir Xavi -va recordar Cesc-, a aquesta generació li falta una remuntada històrica. Però no és tampoc sortir a donar-ho tot a tota pastilla. Sempre que no hem jugat amb cap ens ha anat malament, aquesta sobreexcitació no és bona en cap moment. Hem de ser intel·ligents i no només voler jugar amb el cor a vegades val, sinó que el cap serà important en aquest partit".

Abans d'aquest duel europeu, el "més important de la temporada", Cesc va matisar que no han d'oblidar el partit contra el Deportivo de demà, dissabte, que ha de servir per recuperar "bones sensacions". Preguntat sobre si li molesta que es discuteixi la seva titularitat a favor de David Villa, Cesc va assegurar que hi està "acostumat" i que són "complementaris": "Mai he estat un fix en la ment ni alineacions de ningú, però en moments importants, quan se m'ha necessitat, he intentat ser aquí".

"Em sento més fort que mai. Aquest sempre ha estat el meu paper - va continuar Cesc-. S'ha demostrat en la selecció, que sent suplent pots ser més important que com a titular. I si he de ser suplent pel bé de l'equip, ho acceptaré al màxim. No restaré, ni posaré mala cara, ni ploraré, ni em queixaré. Vinc a sumar". El jugador ?d'Arenys va admetre que l'afició del Barça és "més exigent" amb ell que amb altres jugadors, perquè ell va costar 30 milions d'euros. "Cada mal partit que faig me'n resta deu de bons", va opinar.

Preguntat sobre la sanció de quatre partits a Víctor Valdés, Cesc va afirmar que va ser "un moment d'escalfament i a un professional li pot passar". "Ens passa a tots si juguem un diumenge amb els amics, imagina a un professional que es juga un partit de Lliga contra el Madrid a l'últim minut". va fer broma Fàbregas.

Finalment, Cesc va ironitzar sobre el fet que Mourinho també es referís al Barça fins i tot quan va vèncer un altre equip: "Sabem com és. Res més a dir. Si ha de parlar del Barça, la veritat és que m'importa menys que poquet".