La Unió Esportiva Figueres jugarà aquest diumenge (16.30 hores) en el seu millor hàbitat en un partit dels considerats trampa. Els empordanesos, que no han perdut cap partit a Vilatenim, reben la visita del cuer Balaguer, que encara no coneix la victòria lluny del seu estadi. Ara bé, l'equip dirigit per Arnau Sala i Xavi Punsí travessa la pitjor ratxa de la temporada tant en nombre de puntuació com en gols: fa cinc partits que no guanyen (han sumat tres dels últims quinze punts) i acumulen 345 minuts sense marcar un gol. A més, la d'aquest diumenge a Vilatenim serà la primera trobada entre l'afició unionista i l'entrenador Arnau Sala des que el tècnic de Sant Fruitós de Bages va anunciar que no continuaria al Figueres la propera temporada.

Per aquest partit, la Unió recuperarà el sancionat Alforcea, però seguirà tenint les baixes dels lesionats Lluís Crous (actual màxim realitzador de l'equip amb 4 gols), Ricard Ferrer, Marc Fageda, Adrià Serra i Borja Garcia. Els visitants, no podran comptar amb el sancionat Jordi Jordana. El partit serà dirigit per Robas Bondía, que dirigirà per primer cop els empordanesos.

Cuer real contra cuer virtual de la segona volta

El Balaguer ocupa actualment el 20è lloc de la classificació, a tres punts de la permanència, però no es troba ni molt menys enfonsat a la cua. Els de Juanjo Tenorio han sumat vuit dels últims quinze punts en joc, gràcies al bon paper com a local i als gols del seu referent, Ivan Parra. A la Noguera, el Figueres ja hi va perdre a l'anada (3-2).

Mentre el Balaguer és cuer de Tercera Divisió a la jornada 24, els figuerencs ho serien en aquesta segona volta. Els unionistes són sisens a quatre punts de la promoció d'ascens a Segona B, però si s'agafa com a referent la segona volta serien els últims classificats al costat del Gramenet, que també ha sumat tres dels quinze punts possibles.