"Orgullós i satisfet" de la feina dels seus homes marxava ahir Josu Uribe de Valladolid. El Girona havia perdut per la mínima per culpa de la vista d'àliga d'un dels assistents de Sánchez Martínez. Les mans xiulades a Acciari al minut deu van suposar l'1-0 amb què es va acabar el partit. Aquesta va ser per Uribe l'acció clau del duel. "Ha condicionat molt", deia el tècnic asturià, que es vantava d'haver "empetitit" el rival havent-lo fet recular "amb possessió de pilota" al tram final. No es van quedar aquí les queixes a l'àrbitre. Uribe va anar més enllà i va recordar que l'assitent havia aixecat la banderola amb una "velocitat increïble" i que, en canvi, a la segona part no havia tingut "el valor" d'assenyalar penal per falta del porter Jaime a Acuña. "El colpeja amb el puny i gairebé el reventa", va dir sobre la trompada al paraguaià mentre indicava al col·lectiu arbitral que cal que aquest tipus de jugades siguin "molt clares" per xiular penal.

"Ens hi juguem la categoria", va dir. "Em molesten aquest tipus d'accions", va afegir després de recordar que mai parla dels àrbitres i que sempre els felicita al vestidor. Com després de perdre a Elx i de fer-ho davant Celta o Almeria a casa, per Uribe, la imatge i el joc desplegat ahir són el camí que cal seguir però sí que és cert que a ?l'exentrenador de l'Eibar se li va escapar una petita reflexió. "És impossible que no guanyem partits si mantenim aquesta dinàmica. No sé si tindrem temps de guanyar tots els que necessitem però és impossible que no en guanyem", assegurava, afegint que ara que el calendari fa, teòricament, baixada, confia que arribin els resultats. "Amb la mateixa intensitat i fe del darrer més és impossible que no arribin", deia.

El tècnic va donar molt de valor a la tasca de contenció feta ahir al Nuevo José Zorrilla. "Si ?hagués?sim jugat de tu a tu 90 minuts ens haurien fet molt de mal", va aventurar, després d'assegurar que el Valladolid és el "tercer millor equip" de la categoria rere del Deportivo i del Celta de Vigo.

La imatge oferta pel Girona a Pucela, malgrat la derrota, va deixar satisfet Uribe, que va a subratllar que el seu equip havia tornat a demostrar "que no som pitjors que ningú". En aquest sentit, El tècnic va lamentar el llançament de falta directe de Jandro que Jaime havia desviat amb la punta dels dits. "Ha estat l'aturada del partit". Uribe va destacar que el Girona havia mostrat més prestacions ofensives que darrerament tot recordant les accions de perill de Joseba Garmendia i Asier Goiria a la primera part resoltes per Jaime.

Miroslav Djukic

L'entrenador local era conscient que després de perdre la setmana passada a Còrdova ahir calia vèncer com fos el Girona. Potser per això, el Valladolid no va tenir la clarividència d'altres ocasions i no va obtenir una victòria fàcil, com esperava molta gent. "Havíem de guanyar sí o sí i crec que això ens ha pesat. Ha estat una llosa sobretot en els darrers metres", deia el serbi, que recordava que el seu equip arribava "fàcil" però no "ha estat encertat de cara a porteria". Djukic va donar molt de valor a la victòria que els permet continuar a dalt de tot.

D'altra banda, continua la polèmica amb Javi Guerra a Pucela. Ahir, després de ser substituït per Manucho tot just començar la segona part, el davanter andalús va fer un mal gest cap al tècnic a l'entrar a la banqueta. "No m'ha agradat com ha fet les coses i l'he canviat. Estava descentrat. Jo decideixo i assumeixo totes les responsabilitats", va recordar l'exjugador del Deportivo.