El president dels Estats Units, Donald Trump, ha avançat que prendrà les seves primeres mesures en matèria de seguretat nacional aquest dimecres, entre elles la construcció del mur a la frontera amb Mèxic.

"Demà serà un gran dia per a la seguretat nacional. Entre moltes altres coses, construirem el mur!", Va afirmar aquest dimarts el magnat a través del seu compte de Twitter, una vegada que els mitjans locals havien revelat als seus plans.

Aquests mitjans, citant funcionaris sota condició d'anonimat, havien conjecturat amb què Trump signaria ordres executives amb les que pretén suspendre el programa per refugiats i prohibir l'entrada d'immigrants provinents de països conflictius, a més d'activar el mur. La CNN va afegir, a més, que els països afectats per aquesta prohibició d'entrada als EUA serien Síria, Líbia, Somàlia, Iran, Iraq i Sudan.

D'acord amb la seva agenda, Trump signarà les ordres executives en una cerimònia a les instal·lacions del Departament de Seguretat Nacional, el nou titular, el general retirat John Kelly, va ser confirmat pel Senat el passat divendres.

Segons Politico, Trump va convidar a la cerimònia a familiars de persones assassinades per immigrants en situació irregular, el que augura que també podria prendre algun tipus de mesura respecte a les deportacions de criminals que va prometre.

La mà dura amb la immigració va ser una de les promeses que van portar a Trump a la Casa Blanca amb una inesperada victòria el 8 de novembre davant de la demòcrata Hillary Clinton.

Trump va prometre aixecar un mur al llarg de tota la frontera amb Mèxic i passar la factura a aquest país llatinoamericà, així com deportar els 11 milions d'indocumentats que s'estima viuen als Estats Units, encara que més tard va reduir aquesta xifra.

El president nord-americà també es va mostrar partidari d'acabar amb el programa de refugiats i va suggerir prohibir l'entrada a persones provinents de països musulmans.