L'Ajuntament de Figueres porta al Ple d´aquest dijous l´aprovació de les bases per a la designació d'una plaça de director del Museu de l'Empordà en règim de personal directiu mitjançant un concurs de mèrits i projecte. El concurs, que a través d'un tribunal expert decidirà qui és la persona idònia per dirigir el museu per un termini inicial de quatre anys, és el punt de partida per avançar en el nou projecte de Museu de l'Empordà.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, assegura que la convocatòria de la plaça "és el primer pas per engegar el nou projecte de Museu de l'Empordà". L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip afegeix que es compleix així amb "el compromís de dotar el Museu de l'Empordà de director, amb un nou projecte de gestió que permetrà dinamitzar, donar un nou impuls, i posar en valor el Museu de l'Empordà".

La convocatòria d'una plaça de director del Museu de l'Empordà arriba després que el 2015 es dissolgués el Consorci del Museu de l'Empordà i l'Ajuntament de Figueres passés a assumir-ne la gestió.