El film 'Pàtria' supera el 50% de la campanya Verkami en una setmana

El teaser de la pel·lícula de Joan Frank Charansonnet acumula més de 6.000 visites a Youtube

03.06.2016 | 13:05
Una imatge de la pel·lícula

El passat divendres 29 de maig es va presentar el primer teaser de la pel·lícula 'Pàtria'. La llegenda d´Otger Cataló i els 9 barons de la fama' produïda per Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films. En només una setmana la campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per finançar part de la post-produccció ha recaptat més del 50% de la quantitat sol·licitada quan queden encara més de 30 dies per acabar d'aconseguir l'objectiu final. El rodatge del film dirigit per Joan Frank Charansonnet va finalitzar el passat abril al Castell de Requesens desprès de dos mesos de filmació al Berguedà, Solsonès i Alt Empordà.

Pàtria és un cinta d´èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques que narra la llegenda d´Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. Segons el seu director "el film pretén refermar la identitat catalana des d´un punt de vista èpic, fent una mirada als orígens des d´una nova òptica". La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII tot explicant el primer referent històric escrit sobre la llegenda d´Otger Cataló que fou transmesa oralment al monjo benedictí Pere Tomic l´any 1433 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà).

El repartiment de Pàtria està encapçalat per primeres figures de l´audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Joan Massotkleiner, Ali El Aziz, Martí Peraferrer Vayreda i el propi Joan Frank Charansonnet. El pressupost del film ha estat de 250.000€ de capital privat a data actual no ha rebut cap tipus de subvenció ni ajuda pública però sí que ha comptat amb la col·laboració logística de molts ajuntaments del Berguedà, Solsonès i l'Alt Empordà. També hi van participar les companyies expertes en recreacions històriques Alma Cubrae, Fets Històrics i Aestus amb 80 especialistes en lluita medieval i 15 dels millors experts a cavall del país. ?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema