L´enòleg Eduard Puig Vayreda i el professor de literatura Joan Manel Soldevilla parlaran aquest dimecres sobre autors de novel·la negra i personatges literaris tot fent una degustació de vi del celler Terra Remota de la DO Empordà, i d´un vi francès de la zona de Sancerre. La proposta obre la quarta edició de Biblioteques amb DO a la biblioteca Fages de Climent de Figueres. Aquesta és una iniciativa sorgida del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la que enguany participen 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya que acostaran la cultura del vi a la ciutadania a partir d´un seguit d´activitats de caire divers.

Les propostes seguiran el divendres 10 amb l´escriptor Adrià Pujol Cruells i l´enòleg Jordi Esteve, els quals conversaran sobre els vins i les vinyes de Tramuntana vistos per Josep Pla. Plegats convidaran a una degustació de vi del celler Can Torres i formatges de Mas Marcè. El matí del dissabte dia 11 tindrà lloc una Hora del Conte titulada 'El ratolí Valentí descobreix el vi'; i per a finalitzar, el dimecres 15 tindrà lloc una conferència sobre la poesia bàquica d´Abu-Nuwàs, a càrrec de Jaume Ferrer, traductor i especialista en literatura àrab, acompanyada d´una recitació de poemes de Magda Bosch i la degustació de vins del celler Castell Peralada, de la DO Empordà, i melmelades salades de Can Tuies.

Com a novetat d´enguany, si la meteorologia ho permet, tots els actes es faran a la terrassa de la biblioteca, que ha estat condicionada en els darrers mesos.

Per a complementar la programació, al llarg d'aquest mes la biblioteca ofereix una mostra que aplega alguns dels exemplars de llibres relacionats amb la temàtica del vi de la biblioteca personal de l´enòleg Eduard Puig Vayreda, i un Centre d´Interès sobre el vi amb llibres sobre enologia, guies sobre vins i rutes vinícoles, i una selecció de novel·les i pel·lícules en les que el vi és protagonista en major o menor mesura.