Figueres

La Biblioteca presenta dos àlbums familiars de fotografies de Francesc Castellví

La investigadora Inés Padrosa oferirà una conferència per aportar dades sobre les més de 300 imatges de principi de s.XX

17.05.2016 | 12:26

Dimecres, a les 7 h de la tarda, la Biblioteca de Figueres donarà a conèixer dos àlbums familiars de fotografies de Francesc Castellví i Vila (Esparreguera, 1878 - Figueres, 1941), amb més de 300 imatges de principis de segle XX, que mostren retrats familiars i vistes de Figueres, Girona, Esparreguera, Montserrat, etc. La directora de la Biblioteca, Nati Vilanova, i la restauradora Berta Blasi, presentaran el resultat de les tasques de neteja i preservació a què han estat sotmesos els àlbums així com dades sobre el seu ingrés a la biblioteca i el seu contingut, ja digitalitzat. Tot seguit, la investigadora Inés Padrosa donarà una conferència sobre Francesc Castellví, per aportar extenses dades biogràfiques i comentaris de les imatges.

Tot i que la majoria de fotografies estan descrites, la Biblioteca ha organitzat una sessió de treball per al proper dia 24 de maig, a les 6 de la tarda, on es visionaran les fotografies en alta resolució i, amb la col·laboració ciutadana, s´intentarà localitzar els indrets fotografiats i situar-los en el seu context històric. La Biblioteca pretén així recuperar, conservar i difondre aquest material documental que permet descobrir aspectes de la vida figuerenca i de la seva evolució urbana entre els anys 20 i 40, alguns inèdits fins ara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema