Una de les novetats del Terra de Trobadors és, sense cap dubte, el casament jueu que es celebrarà els dies 9, 11 i 12 de setembre dins el marc de la vintena edició del festival.

Un nou producte que pretén difondre la cultura sefardí i l'estreta història que va mantenir amb Castelló d'Empúries així com "fer un salt de qualitat en afers de promoció turística per potenciar propostes culturals i de credibilitat històrica", explica el regidor de turisme, Pere Iglesias.

Des del Departament de Turisme i en col·laboració amb el de Cultura i el Centre de Recerca i Difusió de la Història Local s'ha preparat aquesta nova iniciativa que parteix d'un fet històric real, és a dir d'un casament que va produir-se a Castelló d'Empúries l'any 1377 precisament dins l'àmbit temporal que enguany afecta la temàtica del festival.

La representació teatralitzada del casament es completarà amb una passejada per la trama urbana de l'antic call jueu del municipi i amb un tast d'aliments jueus. L'acte tindrà un preu de 10 euros la versió complerta (casament, passejada i tast) i de 5 euros en el cas d'assistir només al casament i el tast.

El casament jueu és un nou producte cultural que oferirà l'Ajuntament de Castelló d'Empúries dins la vintena edició del festival Terra de Trobadors, que ha rebut la implicació d'historiadors i un rabí.

El casament jueu té l'aforament limitat i cal reservar entrada a les oficines municipals de turisme: 972 15 62 33.

Recordem que, des de fa tres anys, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries està treballant per formar part de la Red de Juderías y Caminos de Sefarad.