La portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha anunciat que no repetirà com a candidata a l'alcaldia a les properes eleccions municipals de 2019. Roca diu que ha pres la decisió perquè, a un any dels comicis, "no hem aconseguit generar un clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l'executiva local i el grup municipal". En aquest sentit, afirma que el seu rol com a candidata "no es desenvoluparia, en aquest context, amb les garanties necessàries per treballar còmodament i plegats" per "aconseguir un molt bon resultat" el maig de l'any vinent. La portaveu va anunciar la decisió a l'assemblea local del partit dijous passat i assegura que ho ha fet amb un any d'antelació per tal que la secció local tingui temps per buscar un nou candidat o candidata i preparar els comicis. "Malgrat que renuncio a tornar-me a presentar, el meu compromís amb el projecte d'Esquerra, amb la ciutat i amb el país resta intacte", assegura. La meva decisió respon a dinàmiques exclusivament locals", afegeix.

Maria Mercè Roca no es tornarà a presentar com a candidata d'ERC a l'alcaldia de Girona a les eleccions del 2019. Roca ha comunicat la seva decisió al partit i l'atribueix a "dinàmiques exclusivament locals". En aquest sentit, assegura que a un any dels comicis, no han aconseguit "generar un clima de treball fluid i de confiança mútua entre l'executiva local i el grup municipal" i que això no li permetria desenvolupar el rol de candidata amb les "garanties necessàries per treballar còmodament i plegats".

Roca ha fet l'anunci amb "més d'un any d'antelació" per donar temps al partit per trobar un candidat alternatiu i diu que el seu compromís amb Esquerra es manté "intacte". En aquest sentit, en un comunicat afirma que seguirà treballant "incansablement per la ciutat" i que continuaran fent propostes, impulsant polítiques socials i de progrés i "fiscalitzant l'acció del govern municipal".

"Vull reivindicar la feina feta durant aquests anys al servei dels gironins i gironines per un model de ciutat més just i equitatiu, amb la voluntat de dotar de centralitat tots els barris i de generar oportunitats per a tothom", remarca al comunicat.

ERC va escollir Roca com a candidata a l'alcaldia de Girona per a les eleccions de 2015. Entre els anys 2003 i 2010 també va ser diputada al Parlament.

Esquerra li agraeix la tasca al partit

En un altre comunicat, ERC ha agraït la tasca realitzada per la portaveu de la formació durant els darrers quatre anys. En aquest sentit, el president regional d'Esquerra, David Mascort, vaha afirmat que només tenen "paraules d'agraïment i de suport" a Roca i que "el seu compromís" amb ERC, Girona i el país "està fora de qualsevol dubte".