Fins ara, l'aparcament per a vehicles de grans dimensions a Roses havia estat un problema. Mancaven unes instal·lacions adequades on les autocaravanes poguessin aparcar i tenir garanties de seguretat, sobretot durant l'estiu, que és quan més afluència hi ha d'aquest tipus de turistes que viatgen amb la casa a sobre. Des del dia 9 de març, però, existeix una solució a aquest problema, i porta el nom d'Autocaravaning Park Roses.

Aquest espai d'aparcament per a autocaravanes és a l'aire lliure i està situat a l'entrada del municipi, a l'avinguda Rhode, en un espai molt accessible per a tots els usuaris interessats en el servei.

El sistema que s'utilitza a Autocaravaning és molt senzill, ja que tot el procés és automàtic. Quan arriben, els clients s'apropen a una màquina situada a l'entrada que els dona totes les pautes. El primer pas és seleccionar l'idioma i la plaça que es desitja. A continuació, és el moment d'escollir els serveis addicionals que volen contractar, com ara electricitat o buidatge d'aigües. Finalment, només cal aparcar el vehicle en una de les 67 parcel·les, i gaudir de la tranquil·litat que aporta saber que el vehicle estarà vigilat per personal durant el dia, i també a la nit, amb càmeres de videovigilància.

El propietari de la instal·lació, familiaritzat amb el món del turisme, feia temps que detectava que existia un problema amb les autocaravanes pel fet d'haver d'aparcar al carrer. A ells mateixos no els convencia aquesta idea i, a més a més, es generaven protestes dels veïns. Aquí, els gerents van trobar un nínxol de mercat i és, precisament, d'on neix Autocarvaning Park Roses.

La valoració d'aquests primers dies de servei és molt positiva. El principal públic que espera l'equip que gestiona l'aparcament és gent jubilada que està en ruta, de tornada cap al nord, o que volen explorar el sud. “Roses és un lloc on fan una parada d'un parell de dies per descansar i conèixer els encants de la Costa Brava, i tornen a marxar”. A Autocaravaning Park Roses tenen previsió de treballar tot l'any, i sobretot a l'estiu, que és quan al poble hi ha una taxa de turisme molt elevada.

Els serveis que ofereix el recinte són:

  • Pàrquing. Servei obert les 24 hores del dia, ja que es disposa d'un sistema de recepció automàtic que funciona tot el dia, i els 365 dies de l'any.
  • Buidat d'aigües grises i negres. Dins del pàrquing, hi ha dos molls de descàrrega d'aigües grises i negres. Aquest servei també inclou un emplenament del dipòsit (150l).
  • Electricitat. Totes les parcel·les tenen una presa de corrent.
  • Vigilància 24 hores. Per garantir la seguretat dels usuaris, durant el dia hi ha personal i durant la nit hi ha un sistema de videovigilància.
  • WC. Els serveis, igual que totes les altres instal·lacions, estan adaptats per a minusvàlids.
  • Altres. També disposa de wifi gratis, contenidors de reciclatge, papereres i extintors. El pagament s'ha de fer amb targeta i els animals estan permesos.