L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha reunit amb els veïns del barri del Culubret afectats pels talls diaris en el subministrament elèctric per explicar-los quines són les mesures que ha decidit emprendre l'Ajuntament per posar fi a aquesta problemàtica. "Hem encarregat una auditoria energètica que permetrà saber, en pocs dies, en quin estat es troben les línies. A més, demanem a Endesa que faci aquelles inversions necessàries, ja sigui per al soterrament de línies o per a altres actuacions que acabin amb aquesta situació."

Tots aquests temes és previst que es posin sobre la taula aquest dimecres, 28 de març, en una reunió a quatre bandes convocada a Girona, en què es troben Marta Felip i el regidor Quim Felip, per part de l'Ajuntament de Figueres, amb el delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, i amb responsables del Departament d'Indústria de la Generalitat i d'Endesa.

Marta Felip va expressar-se significativament enfadada quan va parlar amb els representants dels mitjans de comunicació sobre aquest tema: "La situació no es pot aguantar més, és insostenible des de fa molt de temps. No es pot tolerar que en el segle XXI estiguem així".

L'alcaldessa va mostrar empatia amb els veïns i va dir: "Entenem que els veïns estan al límit. Han parlat de fer mobilitzacions, amb tota la raó del món, i nosaltres, des de l'Ajuntament, des del govern municipal, no deixem d'insistir a Endesa que no es pot tenir abonats d'aquesta manera".

Denúncies individuals

Denúncies individuals

Un veí que va estar present en la trobada que va mantenir l´alcaldessa al barri del Culubret ha explicat al Setmanari de l'Alt Empordà que, a part de parlar-los sobre l'encàrrec de l'auditoria energètica i sobre la reunió a Girona, Marta Felip també es va comprometre a posar un advocat a la disposició dels veïns afectats, perquè puguin tirar endavant denúncies a títol individual. "Les denúncies dels veïns esperem que serveixin per fer més pressió i per veure si se'ls pot compensar el perjudici", han dit fonts municipals.

El mateix dia en què Marta Felip es va reunir amb els veïns del Culubret, divendres 23 de març, tècnics d'Endesa i agents de la Guàrdia Urbana van fer un dispositiu contra el frau elèctric al mateix barri i van aconseguir detectar 13 comptadors de llum irregulars després de fer inspeccions en un total de 71.