Portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Figueres des del 2011 i secretària de l'Àrea de Política Social i Família del PPC de Girona des del 2012, Olmedo ha estat designada, ara, per ser la veu gironina del PP al Parlament.

- Què va sentir quan la van nomenar candidata per Girona del PP a les eleccions?

- És tot un plaer que el partit pensés en mi. Estic molt contenta i agraïda que m'haguessin donat la confiança per encapçalar aquesta llista per Girona i poder treballar per tota la província.

- Amb quins objectius?

- Fins ara, he treballat pels figuerencs com a regidora, mentre que ara es tracta d'obrir el ventall i treballar per a tots els gironins i les gironines.

- Això li comportarà més dedicació...

- Sí, però compto que els resultats ens seran favorables i podré treballar pensant en els problemes reals dels ciutadans per fer arribar al Parlament totes les inquietuds i problemes que tenen els gironins. Vull ser aquella veu propera que porti les seves problemàtiques al Parlament.

- Ho compaginarà amb la tasca de regidora?

- Encara no he pensat amb això. Ara he fet el primer pas de ser proclamada candidata, que ja és un repte. Després, quan hagi passat el 21-D, ja decidiré què faig. L'objectiu, ara, és treballar, i molt, per arribar a tothom que pugui.

- Han estat unes eleccions que han arribat de forma inesperada, arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Són especials per a vostè?

- D'especials, sí que ho són, perquè ningú hi comptava. Aquestes sí que seran unes votacions legals, cosa que no va passar el passat 1 d'octubre. La gent, ara, podrà dipositar paperetes en urnes de veritat i amb un cens legal. A Catalunya, darrerament, s'han fet moltes eleccions, però, ara, esperem que aquestes siguin les definitives per a molt de temps.

- A l'hora de fer les llistes, hem vist com els partits sobiranistes col·locaven com a candidats presos o exiliats, cessats pel 155. Quina lectura en fan, vostès, d'aquesta estratègia?

- Ja veurem com acaba tota aquesta estratègia, perquè encara no sabem com estaran l'expresident Puigdemont o l'exvicepresident Junqueras, per exemple, quan arribin les eleccions. El que nosaltres sí que tenim clar és que el nostre candidat a la presidència de la Generalitat és Xavier García Albiol, una persona que ha governat en una de les ciutats més grans de Catalunya, com és Badalona, i ho va fer molt bé. Nosaltres sí que tenim un bon candidat i el que faran els altres és molt confús: avui diuen una cosa i demà una altra. Nosaltres hem demostrat que som un partit seriós, convocant unes eleccions legals. L'objectiu és que Catalunya pugui tornar a recuperar la convivència i la concòrdia, que s'han perdut. Hem de poder tornar a ser aquell motor econòmic que vam deixar de ser per tal que no marxin més empreses i aconseguir que tornin les que van marxar de Catalunya.

- En cas que el PP no assolís una majoria per governar sol, s'arriscaria a avançar algun pacte?

- Això és prematur. Nosaltres farem una campanya escoltant molt la gent, que és el que ens agrada. Treballarem aquests dies de campanya per obtenir com més vots millor. Seria bo que, al Parlament, hi hagués una majoria dels partits constitucionalistes perquè, llavors, l’independentisme ja quedaria aparcat definitivament. Tant de bo pogués ser així, pel bé de Catalunya.

- El procés sobiranista ja ha quedat mort o caldrà esperar al 21 -D per certificar-ho?

- Crec que aquest suflé ja ha baixat, més que res perquè les persones que capitanejaven aquest procés han quedat desdibuixades i això la gent del carrer ho està veient. Uns surten a comunicar una cosa i al cap d'una estona en surten uns altres a dir el contrari; entre ells hi ha confrontament. S'han d'aclarir i donar un missatge clar, perquè, a hores d'ara, han perdut tota la credibilitat. Nosaltres, en canvi, sí que tenim clar que sabem el que volem.

- El clima creat al carrer després del referèndum de l'1 d'octubre els fa témer que serà un escenari difícil per a vostès a l'hora de fer campanya?

- Pel que fa a mobilitzacions, mentre siguin legals, no tenim res a dir, però tot això que ha passat no ha acompanyat l'economia de Catalunya. Aquesta incertesa que tenim ara fa que no sigui el millor escenari per tirar endavant. El que necessitem aquí és que es faci un Parlament nou i que treballi pels problemes reals de Catalunya. Hem de tornar a tirar endavant aquest motor econòmic que ha quedat aturat. Això no ho dic jo, sinó les empreses, els comerços, la restauració, tot està tocat.

- Allò del “Girona rai” continua vigent, tot i quedar tocades les comarques gironines a causa de la crisi econòmica?

- Girona forma part de Catalunya i no és diferent. Al final, el que vol tothom és viure tranquil, en pau, amb concòrdia i treballar. S'ha perdut aquella harmonia a les famílies, s'ha de recuperar. La gent vol aixecar-se cada dia, tenir feina i viure en pau, cosa que hem perdut.

- Quins són els reptes que marcaran el programa electoral per Girona?

- Primer de tot, hem de tornar a recuperar la concòrdia i la tranquil·litat i reactivar l'economia, Les comarques gironines viuen molt del turisme i hem d'ajudar a potenciar aquest sector, afavorint un clima perquè tothom pugui tornar a venir.