L'equip directiu de l'institut de batxillerat Ramon Muntaner de Figueres s'ha acomiadat al final d'aquest curs, després de presentar la renúncia al departament d'Ensenyament de la Generalitat. El novembre de l'any passat, l'equip encapçalat pel director Francesc Canet tenia intenció de continuar, però el passat mes de maig va canviar de posicionament després de deixar de ser considerats oficialment centre de màxima complexitat (CMC) -igual que l'institut Alexandre Deulofeu de Figueres-, cosa que els ha comportat conseqüències negatives a mitjà termini: menys professorat, ràtio de trenta alumnes per grup (en lloc de 27) i menys eines de gestió, com ara la possibilitat de proposar, per al curs següent, professors que no estan treballant actualment al centre. “Considerem injusta la decisió, no entenem ni els arguments ni les formes de l’administració del nostre país”, manifesta Canet, en una carta de comiat dirigida als alumnes de l'institut.

Malgrat haver de deixar el càrrec a finals de juny, l’equip directiu del Muntaner anuncia als pares que “es mantindran les excel·lents condicions econòmiques i de distribució de llibres de text amb vista al proper curs”.

A més, anuncien que l’impacte de la decisió del departament d’Ensenyament de no ser CMC “no es notarà -de moment- quant a recursos: la dotació de professorat permetrà disposar d’entre trenta i quaranta hores de més que en el curs que ara acabem i el director dels Serveis Territorials s’ha compromès a igualar les ràtios dels grups dels instituts públics de Figueres”, assegura Francesc Canet a la carta adreçada als pares.