L'Ajuntament de Figueres inaugurarà el divendres 19 de maig el parc temàtic infantil d'en Patufet a la plaça Vila d'Ordis, inspirat en aquest conte popular i amb il·lustracions de la dibuixant Pilarín Bayés. El parc d'en Patufet forma part del nou projecte de parcs infantils temàtics creats per l'empresa Happyludic que s'instal·laran en diversos punts de la ciutat, entre els quals també hi ha el parc de la Caputxeta que serà realitat en els propers dies.

El nou parc infantil d'en Patufet, per a nens de 2 a 12 anys, està pensat perquè els avis puguin explicar el conte als seus néts i els pares als seus fills d´una forma fàcil i divertida. Està format per un panell de 2 metres d'alçada per 75 cm d´amplada on s´explica el conte amb il·lustracions, dos jocs de molla amb els dibuixos d´En Patufet i El Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibux de La Col, un balancí amb El Cistellet i una caseta que és La Botiga.

A més, incorpora un codi QR perquè els nens puguin descarregar, amb el mòbil o la tauleta, el conte i els dibuixos de la Pilarín Bayés en format PDF. D´aquesta manera, després de jugar a l´aire lliure amb els personatges del conte, poden llegir-lo i pintar-lo a casa amb els pares.

Per celebrar l'estrena del nou parc d'en Patufet, l'Ajuntament ha organitzat un acte d'inauguració el divendres 19 de maig, a la mateixa plaça Vila d'Ordis amb la presència de la il·lustradora Pilarín Bayés i l'alcaldessa Marta Felip, que comptarà amb una xocolatada popular i un contacontes d'en Patufet a càrrec de consellers i consellers del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres.

També està previst un parc infantil adaptat per a nens discapacitats que s'instal·larà al Parc de les Aigües gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament de Figueres va signar amb l'Obra Social "la Caixa".

A banda d'aquests nous parcs infantils, en els darrers mesos l'Ajuntament de Figueres ha realitzat diverses actuacions de millora en àrees de joc infantil de la ciutat amb l'objectiu de millorar la seguretat de la mainada. El novembre passat es van instal·lar tanques de protecció a la plaça Abdó Terrades, a la plaça dels Drets Humans de Vilatenim, a la plaça Joan Tutau i al Parc dels Olivars.