Vilafant

Vilafant anuncia l'inici imminent de la reivindicada rotonda de la N-260

L'Ajuntament preveu que els treballs comencin el 17 d'octubre

08.10.2016 | 11:22
Veïns i regidors s´han mobilitzat per la rotonda.

L'Ajuntament de Vilafant ha anunciat, amb notable satisfacció que "finalment, els veïns del municipi veurem, en les properes setmanes, les màquines i els operaris que comencen a fer realitat les obres de construcció de la rotonda a la N-260, amb l'encreuament de l'avinguda Puig Grau que porta directament a l'estació del tren d'alta velocitat (TAV)".

La rotonda és una reivindicació llargament demandada per l'Ajuntament de Vilafant i pels veïns, que van iniciar una recollida de signatures constituint-se poc després en plataforma ciutadana. Foment es va comprometre a la seva inclusió en els pressupostos del 2014 amb un projecte aprovat i redactat, però l'obra no es va dur a terme ni el 2014 ni el 2015.

Representants de la plataforma junt amb l'alcaldessa Consol Cantenys, van tenir diverses reunions amb els responsables de Fomento a Girona així com l'intercanvi de correspondència obtenint el compromís d'executar l'obra tan aviat com ho permetessin les disponibilitats pressupostàries.segons paraules dels representants de l'Estat.

Al juliol, l'Ajuntament va aprovar una moció per demanar el suport i la implicació comarcal en aquest tema, atès el risc permanent que comportava aquesta intersecció i la indefinició estatal, demanant que la comarca s'afegís a les accions de la Plataforma Pro-rotonda de Vilafant. La rotonda té un pressupost de 444.917 euros i les obres les porta a terme l'empresa Viales y Obra pública, que va ser la guanyadora del concurs d'adjudicació fet pel Ministeri de Fomento.

Durant l'estiu la constructora ha estat realitzant tràmits amb les empreses de serveis que es veuen afectats per les obres, principalment llum i telèfon, per tal de què se soterrin els cables a l'hora de la construcció en els trams afectats.

Quan la construcció sigui una realitat i es reordeni l'entorn, la seguretat es veurà incrementada, millorant l'accessibilitat entre el Puig Grau, l'Arengada Nord i l'accés al TAV de Vilafant, ja que, sobretot en hores punta i coincidint amb l'entrada i sortida del Centre Escolar Les Mèlies, aquest encreuament havia esdevingut un veritable punt negre. Es preveu que la rotonda estigui acabada a principis del 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema