El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat al Ministeri de Foment el perquè del retard en les obres pendents per formar nous enllaços de la carretera N-II a Pontós, Garrigàs, Borrassa i Palau de Santa Eulàlia (tots a l´Alt Empordà). També ha exigit al ministeri que les obres es reprenguin "amb la màxima rapidesa" i que concerti amb els municipis les possibles modificacions al projecte adjudicat. Rull ho ha explicat aquest dijous en el transcurs d´una reunió amb els alcaldes de Pontós, Jaume Prats; Garrigàs, Josep Masoliver, i Borrassà, Ferran Roquer.

L´actuació prevista pel Ministeri de Foment consisteix en remodelar les interseccions de la carretera N-II amb la carretera GIV-5125 a Pontós i amb la carretera GIV-6226 a Garrigàs per transformar-les en enllaços a diferent nivell. Els nous accessos han de permetre suprimir els girs a l´esquerra i les incorporacions directes i millorar la seguretat viària.

Els treballs es van adjudicar per 6,89 milions d'euros (MEUR). L'empresa adjudicatària va començar tímidament l'obra per la cruïlla de Pontós abans de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Poc després de l'inici, els treballs es van aturar i la zona ja porta més de mig any empantanegada.

Mobilització "continuada"

Els veïns i alcaldes de Pontós, Garrigàs, Borrassà i Santa Eulàlia es van posar en peu de guerra el 15 d'agost per reclamar al Ministeri de Foment que d'una vegada per totes executi les obres promeses a la carretera N-II per millorar els accessos als seus municipis.

En una primera jornada de protesta, uns 200 veïns van tallar l'N-II a l'altura de l'encreuament a Garrigàs. Dues setmanes després van fer-ho a Pontós. Pancartes en mà, van exigir respostes a l'Estat i també van demanar ajuda a la Generalitat.

Els alcaldes d'aquests municipis altempordanesos han acordat, després de la reunió, esperar la resposta de l'Estat per avaluar futures accions reivindicatives. Amb tot, avisen, estan en mobilització "continuada" i ja pensen en futures accions de protesta "contundents", amb talls de carretera de gran afectació al trànsit.

A les mobilitzacions s'hi podria sumar l'acció política amb la presentació de mocions en ajuntaments i administracions supramunicipals, segons ha explicat l'alcalde de Borrassà i president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer.

Obres "incompletes" de l'Estat a Catalunya

D´altra banda, Rull també ha denunciat que les obres de l'N-II entre Orriols i la frontera francesa haurien d'haver començat el 2015. Foment també tenia previst iniciar els treballs de les variants de Bàscara i Pont de Molins el 2016, i segons el conseller tampoc ho ha fet.

A més a més, Rull ha criticat els retards "continuats" i les aturades de les obres del Ministeri de Foment a Catalunya i ha posat com a exemples la B-40; el tercer fil entre Castellbisbal i Tarragona; la variant entre Vandellòs i Tarragona; els accessos viaris al port de Barcelona; la connexió entre l´A-2 i l´AP-7 a Castellbisbal, la connexió de la C-32 amb la ronda Litoral a Sant Boi, la duplicació de l´N-II a Girona i l'A-27 entre Valls i Montblanc.