L'Escala

L'Escala bonifica i dóna ajuts socials per a casos d'especial vulnerabilitat

Es poden presentar sol·licituds fins al 30 de setembre

24.08.2016 | 17:03
Les regidores Maribel Calderon i Ramona Viella, amb la tècnica de Serveis Socials, Olga Campalans.

L'Ajuntament de l'Escala ha obert aquesta setmana el termini per sol·licitar bonificacions i ajuts socials dirigits a persones i famílies en situació d'especial vulnerabilitat econòmica i relacionats amb diferents impostos, taxes i preus públics municipals.

Les famílies monoparentals amb rendes més baixes podran accedir a bonificacions de l'IBI de fins a un 90%, a part d'un 25% de bonificació de la tarifa de l'escola bressol, el casal municipal o l'escola de música. D'altra banda, en el cas de famílies nombroses, s'amplia la bonificació de l'IBI ja existent, que ara pot arribar a ser del 60%. També es poden acollir a les bonificacions dels serveis educatius municipals. En ambdós casos, aquestes ajudes estan pensades per a les famílies més necessitades, amb requisits d'accés com que l'habitatge no tingui un valor cadastral superior als 37.000 euros, entre d'altres.

Per als majors de 65 anys amb una situació de vulnerabilitat més gran, s'estableix una nova subvenció que pot arribar a ser del 95% de l'IBI. S'afegeix a les ajudes ja existents que preveien bonificacions de fins el 90% de la taxa d'escombraries; del 100% de la taxa de gual o del 25% a l'escola d'adults o la de música.

Una altra novetat establerta per a aquest any és que també podran rebre ajudes de fins el 50% del valor de l'IBI les famílies en una situació econòmica vulnerable i aturats de llarga durada. Entre altres condicions, els ingressos de la unitat familiar no poden superar l'Indicador de Renda de Suficiència Catalana (7.967,68 euros/any) o 1,8 vegades aquest indicador (14.341,82 euros/any), segons el nombre de membres que la composin. Altres mesures que preveuen les ordenances en aquests casos són bonificacions del 50% de la taxa d'escombraries o del 100% de la taxa de gual.

Els aturats de llarga durada també poden arribar a obtenir una subvenció del 50% de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i escombraries, en cas de voler obrir una nova activitat econòmica, poden accedir a subvencions de fins el 100% de la llicència d'obertura, de l'impost de construccions, instal·lacions i obres i de la taxa d'expedició de documents; d'un 80% de la taxa d'escombraries i del 10% de l'impost d'activitats econòmiques.

Per a persones amb una discapacitat d'un grau mínim del 33%, es mantenen ajudes que poden arribar a ser del 90% de la taxa d'escombraries; d'un 100% de la taxa de gual i de l'impost de vehicles i d'un 75% de l'impost de construcció en cas de necessitar fer obres de supressió de barreres.
S'ha editat un tríptic per donar a conèixer aquestes bonificacions i ajuts i es poden consultar els requisits al web municipal. El termini per a presentació de sol·licituds, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de l'Escala, es tanca el 30 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema