L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà desenvoluparà una campanya per fomentar el reciclatge entre els usuaris dels càmpings. Aquesta acció consisteix en uns tallers de reciclatge que es realitzaran a les mateixes instal·lacions del càmpings i amb el lliurament de material informatiu i una bossa de ràfia a tots els participants.

Des de l'àrea es recorda que una de les problemàtiques que comporta la major afluència de visitants durant els mesos d'estiu és l'increment de la generació de residus. En aquest sentit s'ha constatat que la majoria dels turistes provenen de països on se segueixen uns bons hàbits de reciclatge, però que quan venen aquí els colors de les diferents tipologies de residus canvien i, per desconeixement, les escombraries acaben totes al mateix lloc.

Per aquest motiu s'ha decidit, aquest estiu, dedicar esforços a desenvolupar aquesta campanya amb l'objectiu d'explicar als turistes habituals com es recicla a casa nostra. La campanya s'oferirà a diferents càmpings que tenen la recollida selectiva gestionada pel Consell i que voluntàriament s'ha volgut afegir a aquesta iniciativa.

L'àrea de Medi Ambient espera que, amb aquesta iniciativa, els campistes comencin a adquirir els hàbits de reciclatge i que això es materialitzi, a finals d'estiu, amb un augment del reciclatge en aquells establiments on s'hagi realitzat la campanya. Un altres dels objectius és veure quina estratègia pot resultar més eficient per adreçar-se als turistes i poder planificar les futures campanyes de manera que també arribin als visitants i se'n puguin obtenir resultats positius.