Figueres

El Consell pomou un curs de vetlladors escolars per formar auxiliars d'educació especial

La jornada Nos+altres ha sensibilitzat els professionals del món social sobre les emocions i el procés migratori

27.06.2016 | 10:54
Un moment de la sessió informativa.

La seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha acollit la 10a edició del cicle de jornades entorn la nova ciutadania, Nos+Altres, que anualment organitza el Consell i l´Ajuntament de Figueres, amb el suport de la Secretaria d´Igualtat, Migracions i Ciutadania. Enguany la jornada ha porta com a títol "La gestió de les emocions i el procés migratori: eines per la intervenció professional".

La jornada, que ha estat oberta al públic en general i ha aplegat més d'una cinquantena de persones, ha tingut com a principal objectiu sensibilitzar la població sobre els reptes que la diversitat genera per al conjunt de la nostra societat i alhora oferir eines de treball als professionals que quotidianament treballen en un context marcat per la diversitat cultural, fent front als reptes que aquesta genera.

El Nos+Altres, que s'ha dut a terme a la Seu del Consell Comarcal, s'ha iniciat amb un discurs de benvinguda i presentació del vicepresident del Consell i tinent d'alcalde i regidor de Bestar social de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas. Tot seguit el psiquiatre i escriptor, Joseba Achotegi, ha impartit la ponència inaugural, "Migracions, crisi econòmica i salut mental: un abordatge des de l´acció social". Després d'una pausa el col·lectiu "i+, professionals per la diversitat", ha ofert la ponència i exposició de situacions pràctiques que portava com a títol "Mirada i emocions vinculades al treball amb la diversitat".

En la cloenda, el conseller comarcal de Benestar Social, Àlex Hernández, ha remarcat el fet que aquests jornades s'organitzen des de fa 10 anys i que "durant aquesta dècada hem treballant prenent consciència de la situació i barrejant l'enfoc personal amb el professional. S'ha treballat la mirada intercultural de la feina quotidiana, amb tots els seus reptes, dificultats i cruïlles i tot plegat a partir de situacions pràctiques, com ha estat el cas de la darrera ponència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema