L’Ajuntament de Vilamalla ha aprovat el projecte de drenatge de la zona del cementiri, amb un pressupost que puja a 122.516 €. Vilamalla ha patit nombrosos antecedents d’aiguats i inundacions, concentrades bàsicament al nucli antic, a la zona limitada pels carrers de Borrassà, carrer de Siurana, plaça de la Font, carrer de Garrigàs, carrer de Palau, i la zona anteriorment ocupada per la llera de la riera.

L’estudi hidrològic i hidràulic dels problemes d’inundabilitat del nucli antic proposa construir dos grans col·lectors interceptors d’aquest escorrentiu que conflueix cap el nucli urbà, el col·lector oest i el col·lector sud-est i una tercera obra d’intercepció connectada amb un rec natural situat al costat del cementiri.

Condicionament de la llera

Aquesta actuació és concentra en la construcció d’un canal interceptor situat al marge sud de la carretera GIV-6229 que reculli les aportacions de l’escorrentiu d’aquesta zona i que les condueixi fins una nova obra de fàbrica en substitució de l’existent que connectarà amb el rec natural situat al costat del cementiri municipal. Per complementar aquestes obres, es farà el condicionament de la llera del rec receptor.