El grup municipal d´Esquerra Republicana a l´Ajuntament de Figueres reclama al consistori que es comprometi a impulsar les mesures necessàries per assegurar que els salaris del personal al servei de l´Ajuntament no siguin inferiors als 1.000 euros mensuals. La proposta d´ERC es portarà al plenari d´aquest dijous 2 de juny.

Els republicans esperen aconseguir el suport de tots els grups municipals "per treballar amb les empreses del municipi i les empreses que es presentin a licitacions públiques per millorar les condicions salarials dels treballadors i que els sous més baixos tendeixin cap als 1.000 euros".

La portaveu del grup municipal d´ERC, Agnès Lladó, explica que "per exemple, també seria interessant incentivar les empreses subcontractades o receptores de recursos municipals a adoptar el salari mínim de 1.000 euros entre el seu personal".

Des de la Plataforma Anem a Mil aposten per un salari mínim de 1.000€ perquè "el salari mínim interprofessional fixat pel govern espanyol és de 655€, una xifra absolutament insuficient per cobrir les despeses mínimes".