L'empresa supramunicipal de serveis Fisersa SA ha tancat l´exercici 2015 consolidant l´organització interna de forma més robusta i eficaç, a més de confirmar-se com una empresa amb experiència, solvència i recursos que la capaciten per oferir els seus serveis més enllà del terme municipal de Figueres.

Ho demostra precisament que durant el 2015 ha finalitzat el primer contracte programa per la gestió del cicle integral de l'aigua entre l´Ajuntament de Vilafant i Fisersa. Una experiència de tres anys, que ha estat valorada molt positivament per a les dues parts, fins al punt que s´ha tramitat un contracte nou, aquesta vegada ampliant fins a cinc anys la prestació del servei d´abastament d´aigua del municipi a l´empresa figuerenca.

Amb aquesta experiència positiva, Fisersa s´encamina cap a un futur en què es vol convertir en l´empresa de referència a l´Alt Empordà en la gestió i prestació de serveis d´aigua als municipis. Tot això amb l´objectiu de gestionar la sostenibilitat integral del territori en el cicle de l´aigua, sobretot en les fronteres de l´abastament i els residus, així com l´energia i les infraestructures inherents a aquestes fronteres.

Com explica el conseller delegat, Manuel Toro, un pas que confirma aquesta voluntat de comarcalització és que Fisersa ha iniciat el camí per convertir-se en mitjà propi i servei tècnic del Consell Comarcal per a la prestació dels serveis públics de proveïment d´aigües.

En diferents graus, l'empresa municipal figuerenca presta serveis relacionats amb el subministrament de l´aigua a Figueres, Vilafant, Vilamalla, Riumors, Fortià, El Far, Santa Llogaia, Vila-sacra, Llers i Cabanes.

Empresa certificada

El 2015 Fisersa també ha renovat amb normalitat l´ISO 9001:2008. Un certificat atorgat el 2014, per a la gestió del cicle integral de l´aigua i per la prestació de serveis de mobilitat urbana i transports.

Finalment, a Figueres l´empresa municipal ha realitzat amb èxit la implantació de l´àrea verda d´estacionament regulat al sector eixample-migdia de la ciutat. Un servei que ha complert les expectatives creades tant per regulació d´estacionaments, com per la priorització d´aparcament per a residents. De fet, algunes associacions de veïns de la ciutat han demanat exportar l´àrea verda als seus barris. Peticions que actualment estan en fase d´estudi per valorar-ne la viabilitat.