La sessió ordinària de maig del plenari municipal figuerenc registra, aquest dijous, el relleu de fins a tres regidors de grups diferents. Per part de CiU, Núria Galimany, militant d'Unió Democràtica, passa a ocupar el càrrec de la fins ara regidora de joventut Mar Casas. La CUP, per la seva part, substitueix Montse Boher per Toni Garcia. Els dos relleus han estat motivats per raons personals i professionals dels seus protagonistes.

En el cas de Mar Casas, el canvi té repercussions polítiques evidents, ja que ella era de CDC i Galimany és d'UDC, amb la qual cosa el partit que lidera Manuel Toro recupera els dos representants en l'equip de la desapareguda coalició de CiU.

Pel que fa el tercer canvi, aquest dijous és previst que Xavi Monfort, de Compromís d'Esquerres per Figueres, expliqui la seva sortida del consistori. El seu lloc l'ocuparà Òscar Vergés, membre com ell d'IC-V. Aquest relleu no ha caigut gaire veure entre els representants del Cercle Podem, agrupació que va participar en les passades eleccions a la candidatura conjunta de CExF amb ICV i EUiA, ja que es consideren enganyats en el procés seguit per substituir Monfort.