El president provincial del PP de Girona i portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha celebrat avui que el Parlament hagi aprovat dues propostes de resolució del PPC en què s´insta el Govern de la Generalitat a "iniciar les obres de construcció de les noves estacions d´autobusos de la Bisbal d´Empordà i de Palamós, per tal de garantir que els viatgers i usuaris del transport públic dels dos municipis gaudeixin de les comoditats, condicions i mesures de seguretat bàsiques d´ús del transport públic".

Millo ha recordat que "en el cas de la Bisbal de l´Empordà, els usuaris del transport públic de la comarca no tan sols pateixen les incomoditats que suposa no tenir una terminal d´autobusos en condicions a la seva capital sinó també la manca de seguretat que aquest fet provoca, tenint en compte que la parada està ubicada a la carretera". "I en el cas de Palamós, la nova estació està pendent des de l´any 2002 i de moment no s´ha fet ni es té previst fer res per avançar en la seva construcció", ha afegit.

D´altra banda i en relació a una altra proposta de resolució del PPC que s´ha debatut avui a la comissió de Territori en relació a la Ronda Nord de Figueres, Millo ha lamentat que "el Govern de la Generalitat es nega a prioritzar-ne la construcció finalitzant de manera urgent els tràmits que siguin necessaris perquè puguin iniciar-se les obres durant aquest any 2016". Així mateix, ha lamentat que hagin votat en contra de la proposta Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP.

En aquest sentit, Enric Millo ha destacat que "la Ronda Nord de Figueres és una infraestructura del tot necessària que ha de permetre distribuir millor els accessos als diferents sectors del municipi i, alhora, millorar la mobilitat al centre de la ciutat". "Però malgrat aquesta importància, és un projecte que està pendent d´executar-se des de fa anys", ha afegit denunciant que "com hem vist avui, el Govern no té aquest projecte entre les seves prioritats".

Finalment, Millo ha fet referència a altres dues propostes resolució del PPC que també s´han rebutjat avui en la comissió. "Demanàvem al Govern agilitzar tots els tràmits necessaris perquè les obres de construcció de les variants de Torroella de Montgrí i de la Bisbal d´Empordà puguin començar a executar-se durant aquest any 2016". "Malgrat la promesa dels últims governs, aquestes dues infraestructures porta molt temps pendent, i avui dia, no se´n sap res més enllà que estan del tot aturades malgrat els problemes de trànsit que aquests municipis pateixen i segueixen suportant per la falta de construcció d´aquesta infraestructura".

"Les infraestructures són claus pel progrés i economia de les comarques de Girona, que actualment pateixen encara un important dèficit d´infraestructures per tal de millorar la vertebració del nostre territori", ha conclòs sentenciant que "totes aquestes infraestructures són competència de la Generalitat de Catalunya i, per tant, en té la responsabilitat i el deure d´executar-les".