La novena edició de la fira Arrels del Vi tornarà a Sant Martí d´Empúries, a l´Escala, aquest cap de setmana. Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel, de TOCK Projects, Arrels del Vi s´ha consolidat com a única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general. La fira suposa una oportunitat irrepetible per tastar més de cent referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà els propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler excel·lents vins, a voltes difícils de trobar en distribució tradicional.

Arrels del Vi es podrà visitar tant dissabte com diumenge, de les dotze del migdia a les tres de la tarda i de les cinc de la tarda a dos quarts de deu del vespre.

El preu de l´entrada costarà 20 euros i inclourà degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà, una copa Riedel valorada en 12 euros, una visita guiada a les ruïnes d´Empúries i tast de Mulsum (vi romà) -a les quatre de la tarda, des de la Porta Marina-, tastets de producte gastronòmic de l´Empordà, i un val de 5 euros per gastar en vins de la fira. També hi haurà venda directa de vins a preu de celler.

Un any més, repetiran l´Arrels Kids -de les sis de la tarda a les nou del vespre-, amb tallers creatius per als més petits.

Amb la col·laboració de l´Ajuntament de l´Escala, la DO Empordà i el Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries, la fira compta enguany amb 23 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d´alta gamma i un celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.

Han confirmat la seva participació Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d´Espolla, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Cellers d´en Guilla, Celler Gerisena, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, *lavinyeta, Masetplana, Mas Llunes, Mas Polit, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Vinyes dels Aspres i Vinyes d´Olivardots.

A més, enguany Arrels del Vi compta amb els tastets de La Terrassa d´Empúries i d´Anxoves de l´Escala, així com amb els productors d´oli d´oliva de Ventalló Serraferran i Formatges La Balda i Le Bolut.