L´Ajuntament de l´Escala ha tancat l´any 2015 amb un romanent de tresoreria positiu (superàvit) de 2.048.939,01 euros. Aquests bons resultats es complementen amb la reducció, un any més, de l´endeutament municipal. En aquest sentit, l´any passat es va tancar amb només 5,7 milions d´euros d´endeutament, gairebé un milió i mig menys que un any enrere.

"Aquesta situació ens confirma que continuem en una bona línia de gestió econòmica i ens permetrà que aquest any no recorrem, un cop més, al crèdit d´un milió d´euros que havíem previst per finançar algunes inversions", remarca l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga.

Des del 2006, l´endeutament municipal s´ha reduït en 6,5 milions d´euros i ha passat de representar un 84,8% a tancar el 2015 en un 30,84%.

Els ingressos municipals han continuat creixent aquest any, apuntant a una millora important en sectors com l´immobiliari. En aquest sentit, s´ha ingressat 418.840 euros més dels previstos en plusvàlues. D´altra banda, part del superàvit del 2015 també és atribuïble al fet que del romanent de tresoreria positiu del 2014 es va destinar bona part a contenir l´endeutament i la resta no es va gastar.

Durant el 2015 també s´ha millorat el termini de pagament a proveïdors, ja que a final d´any la mitjana se situava en 24 dies des de l´aprovació de la factura corresponent, sensiblement per sota del que marca la normativa.

D´altra banda, en el moment de tancar l´any, l´Ajuntament de l´Escala tenia pendent de cobrament de la Generalitat un total de 1.153.722,76 euros.