L'equip de Govern de Figueres, format per set regidors de CiU i tres del PSC, va donar llum verda a l'aprovació inicial del pressupost municipal per a l'exercici 2016 el passat mes de gener durant el primer ple ordinari de l'any. Avui torna al saló de sessions per a la seva aprovació definitiva (19 hores). En aquella ocasió tota l'oposició va trobar a faltar més diàleg i participació en el procés de redacció de la proposta econòmica, però mentre el Partit Popular i Ciutadans es van abstenir en la votació, tot esperant que s'escoltessin les seves propostes en el període d'al·legacions, la resta de grups -ERC, CUP i Compromís- van votar de manera negativa.

Aquest fet, però, ha sofert un gir important després que, divendres passat, CiU i PSC arribessin a un "pacte d'estabilitat" amb l'únic regidor de Compromís d'Esquerres per Figueres, Xavi Monfort, la qual cosa garanteix en teoria un suport majoritari a la proposta que hi ha ara damunt la taula i que ha sofert canvis significatius, sobretot en les àrees més socials.

El pressupost del 2016 és de 57,4 MEUR i, per primera vegada des de 2011, té una important partida destinada a inversions, de 6 milions d'euros, amb la Casa Natal de Salvador Dalí i la construcció d'un pavelló poliesportiu com a principals projectes. El Govern també planteja la incorporació de nou personal per a reforçar la plantilla d'àrees, com la Guàrdia Urbana, que pateixen mancances des de fa temps.