El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ha dissenyat l´exposició ´Energytruck´, una mostra que recorrerà, durant el 2016, 111 municipis per fer arribar coneixements relacionats amb l´energia, el medi ambient i el patrimoni industrial d´una forma amena, interactiva i amb activitats didàctiques conduïdes per educadors especialitzats. La mostra itinerant s´aplega en un camió que compta amb un motor dual que genera entre un 15% i un 20% menys d´emissions de CO2 respecte als motors convencionals de gasoil.

Nens de totes les edats i de tota la província de Girona podran descobrir, d´una manera molt visual i interactiva, què és l´energia i com podem consumir-la de manera responsable, així com conèixer el passat, el present i el futur del gas i l´electricitat. Els educadors han elaborat tallers per a nens dels 3 anys fins a estudiantes de Batxillerat i Cicles Formatius.

Al llarg dels seus 70 metres quadrats, l'espai mòbil acull un ampli equipament tecnològic, format per continguts audiovisuals, interactius i multimèdia, a més de panells informatius. Es tracta d´una exposició per poder experimentar amb els continguts, a través d´activitats pràctiques centrades en el propi visitant.

Energytruck visitarà Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Platja d´Aro, Palamós, Roses, Castelló d´Empúries, Figueres i Girona. L'entrada serà gratuïta. S´hi podrà participar a través d´una visita lliure o bé en grups escolars, des d´Educació Infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius.