El pressupost de l´Ajuntament de l´Escala per al 2016 serà de 21.017.923 euros (+9,3%). Es reforcen les polítiques socials, amb un increment del 43% del pressupost de l`àrea d´Acció Social (691.529 euros), en un any més en què els impostos es mantenen congelats i que s´estableixen noves subvencions per a les famílies i persones en situació més vulnerable. D´altra banda, es preveuen inversions per valor de quatre milions d´euros en aquest exercici. El ple ha aprovat el pressupost sense cap vot en contra.

L´àrea d´Acció Social incorpora diversos projectes nous, com brigades d´ocupació social per donar feina a persones a l´atur; plans de dinamització i motivació ocupacional o tasques de suport psicològic a l´institut. Aquests projectes se sumen a altres ja en funcionament, com el servei local de distribució d´aliments o els ajuts d´urgència.

El pressupost municipal per a l´any 2016 continua preveient també un important esforç inversor, en la línia dels darrers anys, per tal de continuar generant activitat econòmica i millorant els espais públics. Així, es preveuen uns quatre milions d´euros, que inclouen projectes com la millora del primer tram de l´avinguda Montgó (475.000), l´adequació de nous aparcaments (340.000), la segona fase de la millora del front marítim (480.000), la urbanització dels carrers Barcelona, Vendrell, Ventalló i Ginesta (1.241.978) o millores de mobilitat i accessibilitat (400.000).

"S´ha fet una feina ben feta els darrers anys, que ha permès reduir considerablement l´endeutament municipal i que puguem continuant fent les inversions que necessita el nostre municipi, intentant donar feina a les empreses locals i establint polítiques d´ajuda a aquelles famílies que més ho necessiten", remarca l´alcalde de l´Escala , Víctor Puga.

Des de 2006, l´Ajuntament de l´Escala ha reduït a més de la meitat l´endeutament municipal (-53%), passant de 12,2 milions i un rati de 84,83%; als 5,7 milions i un rati de 32.53% amb què es preveu tancar aquest 2015.

Pel que fa als patronats municipals, l´Agència de Desenvolupament Econòmica i Turístic de l´Escala, arribarà a un pressupost de 983.206 euros; l´Institut Municipal d´Educació comptarà amb 1.119.745; El patronat de l´Esport tindrà un pressupost de 449.769 euros i el de mitjans de comunicació, de 209.696.

"Els nostres reptes de govern passen per polítiques de cohesió social; per seguir invertint per regenerar l´entorn urbà; per seguir apostant per la cultura, el turisme i la promoció econòmica en general; i per fer una administració més eficient, transparent i accessible, entre molts altres aspectes", afirma Víctor Puga.

L'alcalde de l'Escala també ha agraït que el pressupost municipal s'hagi aprovat sense cap vot en contra. En aquest sentit, hi ha votat a favor PSC, CiU i JxE, mentre que el PP s'ha abstingut (El regidor d'ICV no va poder assistir al ple).

En la mateixa sessió plenària ha pres possessió com a regidora Montserrat Caldés (CiU), que substitueix Mariona Solés.