El Govern ha validat el conveni transfronterer entre el Departament d'Agricultura, FORESPIR, GEIE, l'organisme Météo-France, l'organisme Office National des Forêts, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l'École d'Ingenieurs de Purpan Association, en el marc del projecte 'Pirios' de Prevenció del risc d'incendis forestals en el Pirineu', que opta a una subvenció europea. El programa, detallat aquest dimarts en la roda de premsa dels acords de Govern, té per objectiu és permetre als territoris pirinencs fer un front més efectiu en la gestió del risc dels incendis forestals, incentivant la gestió forestal i, particularment de combustibles que constitueixen una base fonamental en la prevenció.

Aquest projecte es divideix en 4 blocs de treball: Un primer bloc que tractarà de revisar els índexs de perill utilitzats al Pirineu i un segon bloc que vol fer una cartografia des del punt de vista dels incendis. Si bé utilitza bona part de la cartografia ja existent de vegetació, aquesta tindrà la peculiaritat d'incorporar elements específics pel cas dels Pirineus.

Per la seva banda, un tercer bloc tractarà de la gestió preventiva d'ares dels Pirineus. I, finalment un quart bloc s'encarregarà de la divulgació de les feines. El Govern ha considerat adient presentar la candidatura conjunta del projecte 'Pirios' per optar a la subvenció finançada per la UE.