Proposta d'Artur Mas

Santi Vila assegura que la refundació de Convergència "dringa i sona molt bé"

El conseller creu que el moment actual és "agònic" i cal un projecte polític "rabiosament nou per tornar a tenir un espai de centre"

23.11.2015 | 17:08

El conseller Santi Vila ha avalat plenament la refundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) que proposa el president en funcions Artur Mas. Per a Vila, és una proposta que "dringa i sona molt bé" i que "sintonitza perfectament amb l'estat d'ànim del país". El conseller creu que les institucions polítiques estan "obsoletes" i viuen un moment "agònic", i que cal un projecte "rabiosament nou per tornar a tenir un espai de centre". Santi Vila assegura que "hi haurà centenars de milers de ciutadans de Catalunya" que voldran participar en la gestació d'aquest nou projecte, que ha de recuperar l'espai que tradicionalment havia ocupat Convergència.

"Una vegada més, el president Mas sintonitza perfectament amb l'estat d'ànim del país, que vol viure un moment fundacional i renovar una sèrie d'instruments que són obsolets", ha afirmat el conseller en funcions Santi Vila que avala així la refundació de Convergència.

Vila ha analitzat la situació social i política actual del país i sosté que es viu un moment "agònic" que demana deixar enrere antigues aliances polítiques i institucions "obsoletes" per avançar cap a una un projecte "rabiosament nou". Per al conseller, el comportament electoral dels ciutadans ja no es defineix només pels eixos dreta-esquerra o sobiranista-unionista, sinó que hi ha un tercer eix "molt important" que té "allò nou" en un extrem i "allò vell" en l'altre.

"El president vol liderar un projecte rabiosament nou per tornar a tenir un espai de centre que aglutini des de la socialdemocràcia al liberalisme i fins a la democràcia cristiana, el que havia estat Convergència en el seu moment", ha exposat Vila.

El conseller detalla que per a ell la nova proposta "dringa i sona molt bé" i "s'apunta" a formar part del projecte. "No és només que jo m'hi vulgui apuntar, és que, igual que jo, suposo que centenar de milers de ciutadans de Catalunya voldrem participar en la gestació del nou projecte", ressalta.

"En el terreny de la classe política hi ha generacions que demanen ser rellevades, algunes surten de grat i amb honors i d'altres per la força", ha analitzat Sant Vila que afegeix que "si a Catalunya ens n'adonem d'això, hem d'estar decidits i determinats a viure un moments funcionals per tenir aquest espai polític fort".

Vila ha qualificat de "lamentable" que el govern espanyol posi condicions a Catalunya per rebre els diners de Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). "És lamentable que un país que fa l'esforç fiscal que fa Catalunya es vegi en aquesta situació tan extrema de fer anar malament a molta gent, i això té unes causes polítiques molt clares", ha opinat.

En relació a les negociacions amb la CUP, el conseller espera que ben aviat el país "tingui un president Mas ben empoderat i amb capacitat per tirar endavant el procés".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema