L'Ajuntament de l'Escala va mantenir ahir una primera reunió amb responsables d'establiments afectats per la reforma de la platja, que començarà el mes vinent. Se'ls va informar que les obres començaran per la zona de la Punta, on els bars hauran de retirar les terrasses, tot i que es podrà continuar mantenint l'activitat. L'accés rodat a la platja es tallarà a principi de mes.

Els locals de la primera línia, la majoria de restauració, des del carrer del Port fins la Punta, són els primers afectats perquè se situen a la zona per on començaran els treballs, que tenen un termini d'execució d'entre tres i quatre mesos.

L'alcalde, Víctor Puga, ha explicat que se'ls ha informat, entre altres coses, de les afectacions directes que els suposarà l'obra. Hauran de començar a desmuntar les terrasses el mes vinent mentre es treballi en aquest sector, tot i que està previst prendre les mesures adequades perquè puguin continuar l'activitat. A finals de setmana s'espera poder posar en servei un apartat a la pàgina web municipal des d'on donar informació sobre la planificació de l'empresa. La informació estarà detallada per setmanes. L'Ajuntament tindrà una segona reunió divendres amb un altre grup d'afectats.

La Platja es tancarà al trànsit tan punt comencin les obres. L'alcalde ha especificat que s'ha treballat per fer alguns canvis de sentit en alguns carrers per facilitar la circulació als vehicles.

L'obra va ser adjudicada i aprovada definitivament al darrer ple. Tot i que no ha aconseguit obtenir el consens de tots els grups (CiU i PP van votar en contra) des de l'Ajuntament consideren que la gent ha assumit que serà una millora important per un front litoral on no s'ha actuat des de fa anys i que la pacificació serà positiva.

La reforma es porta a terme seguint una primera idea presentada per l'arquitecte Carlos Ferrater. Al sector on s'actua primer s'elimina un desnivell actual per crear grades orientades al mar.