Els Equips d'Atenció Primària autogestionats, com a centres que ofereixen serveis públics de salut, també s'han sumat a la iniciativa de vetllar per la qualitat del seu servei, avaluant-ne els resultats. Amb aquest objectiu durant l'any 2014 l'EAP Albera Salut, l'EAP Sarrià Vallvidrera Les Planes i l'EAP Vallcarca-Sant Gervasi van incorporar-se a al procés d'acreditació del centre, obtenint el certificat d'EAP acreditat que atorga el Departament de Salut, amb uns resultats altament satisfactoris. Els elevats percentatges obtinguts en l'avaluació han esdevingut un impuls pels centres per seguir treballant en la millora, amb esforç i il·lusió.

L'acreditació determina un nivell de qualitat superior als estàndards exigibles per a l'autorització administrativa d'un centre sanitari. Mitjançant aquesta avaluació es certifica que el centre ha aconseguit un nivell de qualitat i competència. L'acreditació és voluntària, si bé és condició necessària per ser centre proveïdor del Servei Català de la Salut.

Els Equips d'Atenció Primària acreditats fins el 30 de setembre de 2015 rebran aquest dimecres el certificat d'Equip d'Atenció Primària acreditat en un acte presidit pel Conseller de Salut, Boi Ruiz, al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona.

L'EAP Albera Salut obté una valoració global d'un 89,7 % d'estàndards assolits. Destaquen els Processos Organitzatius on l'assoliment és d'un 98,2%, i la Política i Estratègia amb un 96,2%. Altres percentatges per sobre del 90% els trobem en Resultats en els Ciutadans i en Aliances i Recursos. El centre va començar a treballar en l'avaluació el 2010, fet que els va permetre ser el primer EAP de Catalunya en passar l'Acreditació.