L´Hotel Cala Jóncols ha entregat avui dos xecs, per valor de 2.000 euros cadascun: un a l´Associació Tramuntanets de Roses i l´altre a la família d´Izan López, el nen d´un any de Roses afectat d´amioplàsia congènita. Aquests 4.000 euros és la quantitat de diners que es va recaptar en la Jornada d´artesania, música i pintura solidària que es dur a terme el passat 8 d´agost a les instal·lacions del complex hoteler, situat en ple parc Natural del Cap de Creus. A la Jornada Solidària hi van assistir més de 300 persones.

L´entrega dels dos xecs s´ha dut a terme avui, en un acte a l´Ajuntament de Roses, amb la presència de l´alcaldessa del municipi, Montse Mindan; del regidor de Benestar Social, Marc Danés; dels propietaris de Cala Jóncols, Juanma i Michael Gómez; de representants dels Tramuntanets; de membres de la família d´Izan López; i de l´artista Joan Comella.

La iniciativa, que es vol repetir l´any que ve, s´emmarca en el projecte de responsabilitat social que l´Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. El complex hoteler, que aquest any celebra el seu seixantè aniversari, ja va dur a terme l´any passat un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer que va ser un èxit d´assistència. Amb aquest sopar es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d´una escola a l´Índia.

La Jornada solidària del 8 d´agost va consistir en la pintura per part de Joan Comella d´ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de "Mar d´emocions". Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l´Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d´una fotografia per tenir referència de l´obra completa.

La trobada va comptar amb la presència del conseller d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta que va participar a títol personal.

La voluntat dels propietaris de l´Hotel és que part dels diners recaptats serveixin perquè l´Associació Tramuntanets de Roses pugui continuar amb la seva important tasca d´ajuda a nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l´estiu aquest entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca.

Els responsables de l´establiment també han volgut que l´altra part dels diners obtinguts es destinin a la rehabilitació de l´Izan López, el nen d´un any de Roses afectat d´ amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen 1 de cada 3 mil nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l´articulació dels colzes i els genolls. L´Izan necessita fer rehabilitació constant. Per poder-se mantenir dret el petit cal que dugui un bipedestador , un aparell que estabilitza i prevé la pèrdua de densitat de l´ós. També li han de col·locar als genolls unes cèdules sensores per poder estirar la cama.

Durant la Jornada Solidaria també es va dur a terme un mercat d´artesania a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l´artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. Al vespre, la jornada es va acabar amb música en directe amb el grup Contrapunt Trio, de jazz i bossa nova, entre altres estils; i una sessió de cocteleria.

En la iniciativa solidària hi ha col.laborat 22 empreses: Pescadors de Roses, Angelats, Darnés grup, Friolisa, Cronstrucciones Horizon, Somni D4, Publimas, Vila Viniteca, Biel´s , Multicoptero.com, Voortrekker, Pacfren,Neumàticos Gran Via, Estrella Galicia, Unitat Química, Societat Esportiva de caçadors de Roses, Coubet, Wind Rose, Instal.lacions Aurel Rastrojo, Mas Estela, Distribucions Fluvià i Viladeroses.cat.