El director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, ha quedat absolt de les acusacions de la Guàrdia Urbana arran de l'incident ocorregut durant el desmuntatge del Circ Charlie Rivel, en les passades Fires de la Santa Creu.

El Festival del Circ ha emès un comunicat sobre aquest afer, mitjançant el qual "condemna el comportament gens professional i les falsedats versades en els testimonis i acusacions dels agents 1488 i 1345 de la Guàrdia Urbana de Figueres. El comunicat de premsa posterior als fets, remès des de l'Ajuntament de Figueres desatenent el principi de presumpció d'innocència, va causar un gran impacte en els mitjans que, malauradament, ha malmès part del prestigi i reputació d'un esdeveniment -el Festival del Circ- considerat el segon més important d'Europa en el seu gènere".

"La nostra resposta -afegeix la nota- no fou en aquell moment la més senzilla: silenci prudencial per a deixar que la justícia treballés. La fiscalia, acusant Matabosch de desobediència greu i falta de lesions, va demanar 10 mesos de presó i 355€, a més de les costes processals. Cal tenir en compte que en cas que el director del Festival tingués antecedents penals no podria obtenir els visats que anualment requereix per a visitar països com Rússia o Xina, on va a cercar les grans atraccions circenses inèdites a Europa que anualment presenta el Festival. Dit d'altra manera, de creure's la justícia la versió dels agents, el Festival del Circ no hauria pogut continuar. Finalment avui, després del judici celebrat el passat dia 2, es confirma que Matabosch ni va desobeir, ni va lesionar a ningú sinó que simplement conduïa un vehicle fent de guia a un dels darrers camions que havien de carregar la resta de material del seu circ i va rebre un tracte vexatori per part dels agents citats".

L'organització del Festival afirma que "és una llàstima que la ciutat per a qui ens esmercem a diari per a convertir en referent internacional de la cultura de l'excel·lència i l'esforç a través de les arts del circ tingui entre el seu cos d'agents locals persones que lluny de procurar per l'ordre públic emeten falsos testimonis en una declaració jurada: "varios han sido los aspectos que ensombrecen la credibilidad de su narración" (sic. Sentencia p.3)".

El Festival inclou en la nota un "agraïment de cor totes aquelles persones, empreses i institucions que des del passat dia 7 de maig, data de l'incident, s'han interessat per l'estat físic i anímic del nostre director i confiem que amb aquesta sentència quedi restablerta definitivament la seva honorabilitat. Al mateix temps estem convençuts que la sentència ha de servir per passar pàgina i permetre que tots els esforços de la Fundació Circus Arts Foundation es centrin en treballar per continuar fent de Figueres una ciutat referent de la cultura i de l'excel·lència a través del Festival Internacional de Circ".