Aquest any, el calendari s´ha capgirat i la Mostra del Vi s´ha avançat a la Festa de la Verema, que tradicionalment sempre se celebrava el primer diumenge de setembre. Enguany, la premsada del primer most tindrà lloc aquest diumenge 13 de setembre, a la localitat baixempordanesa de Vall-llobrega, amb el periodista José Luis Gallego com a pregoner. El Consell Regulador de la Denominació Origen (DO) Empordà porta periòdicament la Festa de la Varema al Baix Empordà, des que els cellers d´aquesta comarca van entrar a formar part de la DO -ja es va fer a la Bisbal i a Palamós. La tradicional activitat està dedicada a la pagesia del municipi baix­empordanès.

L´activitat central de la Festa de la Verema se celebrarà el diumenge, a partir de les sis de la tarda, a la plaça de la vila de Vall-llobrega. Després del pregó de Gallego, tindrà lloc la tradicional premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l´Empordà. Els parlaments, l´actuació de Peace Bubble i un tast de vins dels vins dels cellers del Baix Empordà tancaran l´activitat.

El dia abans, els cellers del Baix Empordà que pertanyen a la DO -Mas Eugeni (Calonge), Bell-lloc (Palamós) i Can Sais (Vall-llobrega)- organitzen visites als cellers i altres activitats, com tast de vins amb havaneres o una ruta d´enosenderisme. Es pot consultar el programa d´activitats a través de la plana web www.doemporda.cat.