Patrimoni industrial

L'Ecomuseu Farinera rep el distintiu de qualitat ambiental

Forma part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

24.07.2015 | 08:03
Façana de l´Ecomuseu Farinera.

La directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Maria Assumpta Farran, juntament amb Jaume Perarnau, director del mNACTEC, han lliurat el distintiu de garantia de qualitat ambiental a quatre museus del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) que han obtingut aquest certificat aquest mes de juliol. Els quatre museus són: el mNACTEC, el Museu del Suro de Palafrugell, l´Ecomuseu-Farinera de Castelló d´Empúries i el Museu de la Tècnica de Manresa.

Amb el lliurament del distintiu a aquests quatre equipaments, ja són sis els museus del Sistema Territorial del mNACTEC que el tenen, ja que al 2014 l´havien obtingut el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig i el Museu de les Mines de Cercs.

El mNACTEC és el primer museu nacional en obtenir aquesta certificació de qualitat ambiental que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El distintiu: promoure l´ecoeficiència i la sostenibilitat

El distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema d´etiquetatge ecològic de productes i serveis amb el qual es pretén fomentar el disseny, la producció, la comercialització, l´ús i el consum de productes que tenen una qualitat ambiental que va més enllà de l´establerta per la normativa vigent.

En la categoria d´equipaments culturals, el distintiu té com a principal finalitat promoure i reconèixer l´ecoeficiència i la sostenibilitat en la planificació, projecció i gestió dels equipaments culturals. Es tracta de minimitzar els impactes ambientals i fomentar el desenvolupament sostenible més enllà dels requisits derivats del compliment de la normativa vigent i facilitar als responsables i gestors d´aquests equipaments la recopilació de dades que els permetin conèixer l´estat del seu equipament i millorar-ne la gestió.

Els criteris ambientals per a l´atorgament del distintiu de garantia de qualitat ambiental als equipaments culturals s´estructuren en nou apartats, amb criteris d´obligat compliment i criteris opcionals: Estalvi i eficiència energètica; Estalvi d´aigua; Gestió de residus; Compres; Mobilitat; Ús eficient d´espais; Qualificacions ambientals; Sorolls i vibracions i informació i educació ambiental.

El Sistema Territorial del mNACTEC és una xarxa de 26 centres museístics independents i singulars que expliquen els processos productius industrials al territori català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema