L'obligació de declarar l'impost de societats per part de les entitats sense ànim de lucre -llei a la qual el Senat ha introduït una modificació aquesta setmana-, ahir va portar la Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i mares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC) a alertar que la normativa posa la seva existència en perill.

Aquestes escoles concertades van advertir dels problemes que "totes les obligacions comptables i formals" de declarar l'impost de societats causarà a associacions que, per exemple, han de vendre samarretes per finançar les seves activitats, recollir taps "per ajudar a finançar el tractament de nens malalts" o gestionar "activitats extraescolars sense cap ànim de lucre".

En consideració de la CCAPAC, això "demostra una manca total de sensibilitat social i d'empatia amb el món associatiu del govern espanyol", així com també "un desconeixement flagrant de la realitat del teixit associatiu". La confederació va afirmar que aquesta normativa dóna "un cop gairebé mortal" a moltes entitats petites que no poden assumir els costos de complir amb els requeriments administratius de l'Estat.

A les comarques gironines, estan associades a la CCAPAC centres educatius privats concertats com l'Escola Pia d'Olot, les Escolàpies de Figueres, els Fedac-Pont Major i Sant Narcís de Girona i el de Salt; La Salle de Cassà de la Selva, Palamós i Figueres; el col·legi Maristes de Girona; i el Vedruna d'Arbúcies, Ripoll, Palafrugell, Girona i Palamós.