Abertis autopistas, en col·laboració amb l´Ajuntament de La Jonquera i les administracions, ha activat un dispositiu de mesures especials per donar resposta als increments de trànsit previstos per l´època estival.

Entre les mesures més destacades d´aquest pla, abertis autopistas ha disposat els recursos pel tancament de forma puntual de la sortida 1 de l'AP-7 i ha derivat els vehicles cap a la sortida 2 en els moments en els quals l´estat del trànsit ho recomani. Aquesta mesura es durà a terme fins que la fluïdesa del trànsit a la travessia permeti el reobertura de la sortida 1. En aquest context, i per garantir la màxima assistència als seus clients, la concessionària ha incorporat un equip de conservació propi a la via que regularà el trànsit durant els mesos d´estiu.

Una altra de les actuacions previstes per abertis autopistas en coordinació amb Servei Català de Trànsit, és la incorporació d´un vehicle de manteniment amb els elements d´abalisament i senyalització necessaris per establir un carril exclusiu per l´antic aparcament de camions, proper a la sortida 1. D´aquesta manera, es facilita l´entrada fins al centre del nucli urbà, evitant així el pas per la travessia de la N-II a la sortida del peatge.

Per últim, abertis autopistas està estudiant conjuntament amb l´Ajuntament de La Jonquera noves possibilitats per millorar la circulació a la zona sud del municipi, en l´entorn del nou centre comercial i les àrees de servei destinades al transport professional de mercaderies.

L´ampliació del peatge a la duana

A més d´aquest pla estival, abertis autopistas ha iniciat ja l´ampliació del peatge a la duana per garantir una major capacitat i per donar resposta a l´increment del trànsit, que es preveu que continuarà in crescendo durant el present exercici. La concessionària ha planificat les obres de manera que no afectin el nivell del servei durant l´execució de les mateixes. Per això, s´obriran noves vies abans de començar a tancar cap de les ja existents.

Informació de trànsit, al mòbil

Abertis autopistas recomana informar-se de l´estat del trànsit abans d´iniciar el viatge. Els clients poden consultar a www.autopistas.com, a més de la informació del trànsit en temps real, els nivells de servei dels diferents trams de la xarxa.

A més, abertis autopistas posa a disposició dels clients l´aplicació gratuïta Autopistas en ruta per facilitar una conducció més còmoda i segura, amb tota la informació de l´estat del trànsit en temps real, alertes de veu (Voice Push), geolocalització, trucades d´emergència, subscripció gratuïta a alertes de trànsit i accés a ofertes i serveis en ruta.

Així mateix, es recomana als usuaris planificar els seus desplaçaments i intentar evitar les hores a les que es preveu una major afluència del trànsit.