L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha compromès aquest divendres a incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana del municipi i millorar tant les seves condicions de treballs com la comunicació de la seva tasca. Durant la celebració del Dia de la Guàrdia Civil, Felip ha recordat que aquest era un dels compromisos dels dos partits que actualment formen el govern municipal (CDC i el PSC) i que abordaran la qüestió amb la convicció que una policia de proximitat "és la que millor respon a les necessitats de la ciutadania" i la que" garanteix" allò més preuat: la seguretat de la gent. Durant la celebració que ha tingut lloc al castell de Sant Ferran s'ha reconegut la tasca de 34 agents.

L'Ajuntament de Figueres ha fet entrega aquest matí dels reconeixements i distincions als membres del cos en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana al Castell de Sant Ferran de Figueres, en presència dels comandaments i representants del Consistori, de les Forces Armades, Cossos i Forces de Seguretat, Protecció Civil, i familiars dels agents. En total, s'han entregat 34 distincions, individuals i col·lectives, a la bona tasca realitzada durant l'últim any.

En els seus parlaments, l'Alcaldessa de Figueres ha expressat la seva ferma voluntat d'ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i dotar-la de més mitjans per millorar l'eficiència i comunicar la bona feina de la Guàrdia Urbana a la ciutadania. El Tinent d'Alcalde, Pere Caselles ha agraït la feina dels agents recordant que són "la part més propera de l'administració als ciutadans".

Al final de l'acte, també s'ha fet entrega d'una placa commemorativa al .Jose Luís Yécora pels vuit anys com a Regidor de la Guàrdia Urbana, i s'ha realitzat un homenatge en record als agents desapareguts aquest any, Pepa Macias i Xavi Soler

Distincions i felicitacions

Les felicitacions individuals al mèrit en l'exercici professional han estat concedides als següents agents:

Caporal 1345 Emili Alvarez Trulls

Caporal 1356 Alonso Caballero Santos

Agent 1433 Olga Martí Rodríguez

Agent 1459 Antonio Corona Valdivieso

Agent 1463 Mario Gelart Rocamora

Agent 1465 Isabel Piñol Izquierdo

Agent 1468 Jordi Dumanjó Gardella

Agent 1471 Manuel Amo Motera

Agent 1477 David Pey Baños

Agent 1480 José Manuel Romera Heredia

Agent 1496 Samuel Font Ortiz

Agent 1497 Albert Roca Roura

Agent 14107 Josep Valenzuela Busquets

Agent 14108 Eduard Campasol Estrach

Agent 14110 Oscar Martínez Luís

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 4 detencions: 2 per crida i cerca, 1 per robatori amb força, 1 per lesions i 1 per violació de domicili:

Agent 1464 Alber BOTELLA SALLA

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 9 detencions: 7 per salut pública i 2 per crida i cerca:

Agent 1478 Manuel García González

Felicitació individual per a la següent actuació:

Quan es trobava realitzant patrullatge individual l'agent 1465 va ser informada per un ciutadà que s'havia acabat de produir un robatori amb violència sobre una persona d'avançada edat en el C/ Via Emporitana i que l'autor dels fets, del que li van facilitar la descripció es trobava per la zona. Després d'avisar a la sala de coordinació operativa, l'agent va localitzar a una persona que coincidia amb la descripció a l'encreuament dels c/ Empordà amb Poeta Marquina, que al detectar la presència policial es va voler fer escàpol tot fugint corrents. Després de córrer al seu darrere durant una estona el va aconseguir aturar i reduir, procedint a la seva detenció, recuperant la quantitat de 375 euros en monedes. Tot i que el mateix detingut va reconèixer que els diners provenien d'un robatori en el carrer a una persona gran, no va ser possible localitzar-la, fins el dia següent que va anar a presentar denúncia. Els diners provenien del premi d'una màquina escurabutxaques d'un bar del c/ Vilafant .

Agent 1465 Isabel Piñol IZQUIERDO

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 8 detencions: 6 per salut pública i 2 per crida i cerca.

Agent 14103 Aitor Martínez Rodés

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 4 detencions: 1 per salut pública i 3 per crida i cerca.

Agent 14109 Sergi Quintero Vázquez

Medalla municipal de bronze al mèrit en l'exercici professional, per haver resultat felicitats de manera individual els anys 2013, 2014 i 2015.

Agent 14103 Aitor Martinez RodésAgent 1463 Mario Gelart RocamoraAgent 1468 Jordi Dumanjó Gardella

Agent 1477 David Pey BañosAgent 1480 José Manuel Romera HerediaAgent 14108 Eduard Campasol Estrach

Agent 14110 Oscar Martínez Luís

Medalla municipal de bronze a la constància en el servei, per haver complert 20 anys des de l'ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

Caporal 1366 Jaume Martorell PereiraAgent 1465 Isabel Piñol Izquierdo

Medalla municipal de plata a la constància en el servei, per haver complert 25 anys des de l'ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

1353 Caporal Moisés Olmeda Montoya1446 Pedro Ariza Mañas1481 Jesús Guillen Garcia

Medalla municipal d'or a la constància en el servei, per haver complert 30 anys des de l'ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

Inspector Josep M Riera i PeyAgent 1447 José Luís Ortiz

Felicitació municipal al mèrit en la seguretat ciutadana per l'Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona 27545 Guillem Ábalo Sánchez.

El passat 14 de maig una patrulla es va adreçar a un accident a la Rambla en la qual un vehicle havia col·lidit amb un fanal. Els símptomes del conductor van fer sospitar els agents actuants que es trobava sota els efectes de l'alcohol o substàncies estupefaents. Aquesta persona es mostrava molt excitada i desobeint les indicacions dels agents va intentar tornar a pujar al vehicle per marxar del lloc, agredint posteriorment als policies actuants.

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que es trobava fora de servei, al detectar la situació, no va dubtar en donar suport a la patrulla, ajudant a reduir i detenir a aquest conductor.

Que atès l'estat d'excitació i violència del detingut, sense la intervenció de l'agent 27545, la contenció i posterior detenció hagués esdevingut molt més dificultosa pels agents actuants.

Felicitació municipal al mèrit en la seguretat ciutadana pels senyors Josep Viñas Homs, i Joan Maset Brugat.

En els diferents operatius que la Guàrdia Urbana ha portat a terme per tal de lluitar contra la defraudació de fluid elèctric en diferents indrets de la ciutat, els tècnics de la companyia elèctrica senyors Viñas i Maset s'han distingit per la seva disponibilitat i integració dins dels dispositius, vetllant en tot moment per sumar esforços orientats a donar el millor servei possible al ciutadà.