L’ocupació de les comarques gironines del sector hoteler durant el mes de juliol, segons informa la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona a partir de les dades obtingudes dels seus agremiats, es preveu que s’arribi entre el 65% i el 70% a les zones costaneres de l’Alt Empordà, la Costa Brava Centre i la zona de la Selva Marítima o la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l’ocupació oscil·larà entre el 55% i el 60%, a les zones d’interior de la comarca de la Selva i la Garrotxa entre el 40% i el 45%, i el Ripollès i a la Cerdanya entre el 45% i el 50%.

Els percentatges d’ocupació màxima es detectaran a la segona quinzena de juliol, seguint la tendència dels anys anteriors.

Perfil del turista

El perfil de turista dels visitants que arribaran a les comarques gironines i segons les dades que han tramès els associats de la Federació, es troba en un 46% entre famílies i parelles de mitjana edat, catalans i de proximitat, concretament de la ciutat de Barcelona i rodalies, així com de la resta de les províncies catalanes.

El 52% seran famílies, parelles i joves de turistes estrangers, majoritàriament francesos, britànics, alemanys i belgues.

La mitjana d’estades dels visitants serà entre 3 i 4 dies.

Tipus de contractació

Segons les dades que han informat els associats de la Federació, el 64% dels visitants de les comarques gironines del mes de juliol han contractat l’allotjament turístic de forma directa a través del telèfon i internet. Respecte un 36% que ho han fet de forma indirecta mitjançant agències de viatges i tour operadors.

De totes maneres s’ha de tenir en compte que a banda dels visitants que han reservat amb antelació, també hi ha els que ho fan a última hora, que entre uns i altres s’extrapolen els percentatges d’ocupació esmentats.

Els associats de la Federació han indicat que l’ocupació del mes de juliol es troba en unes xifres similars a l’any anterior, tot i que s’haurà de veure com influiran les reserves d’última hora.